Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cornelle Coger skrällde på Solänget

En ordentlig skräll. Och en överlycklig hästägare. Det fick publiken på Solänget bevittna när Cornelle Coger gick och vann en rafflande spurtstrid i V5–2.

Annons

– Min dotter köpte den här hästen för 5000 kronor. Och första provstarten hon gjorde vände hon om och sprang tillbaka till stallet. Då trodde vi hennes karriär var över. Men vi tänkte att vi skulle se om hon kan, och hon kan. Åh, vi är så glada, sa Cornelle Cogers stolta ägare Ruth Berglund i vinnarcirkeln.

Cornelle Coger vann V5–2 till 22 gånger pengarna och var inte i närheten av förhandssnacket. I ett långsamt lopp kunde kusken Linnea Lundgren sitta lugnt i rygg på ledaren och hitta luckan med 100 meter till mål. Väl där var ekipaget inte många millimeter före tvåan Dreamer Doc. Men först i mål var dem.

Cornelle Coger köptes först och främst för ridsport. Men Ruth Berglund med dotter såg att det fanns något där. Vändningen kom i april förra året då hästen flyttades till Daniel Wikbergs stall i Jämtland.

– Innan vi flyttade henne dit var hon lite bitchig, och trivdes inte riktigt. Men sedan dess har det bara gått framåt, säger Berglund.

I V5–3 var det också en skräll, även om den var i mindre skala. Storfavoriten Hibogubben med Bo Landgren i sulkyn galopperade relativt omgående och hann inte återhämta sig.

I stället var det comebackande Myllarfaks som hittade rätt i tredjespår och inför upploppsrakan kunde ta rejäla kliv ifrån konkurrenterna och vinna komfortabelt.

– Han gjorde ett jättefint lopp. Han är grymt bra, sa kusken Ingvar Nyberg om Myllarfaks.

Det här var hästens första start på ett år, efter stora skadebekymmer. Ägaren Gunilla Lindström hoppade (!) av lycka.

– Han är så himla fin, sa Lindström som är en erkänt duktig tränare på Dannero.

Mer läsning

Annons