Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny Strömberg vill kopiera Jaromir Jagr - och göra mål på Modo i vinter: "Jag tänker absolut göra ett mål på dem"

En lika omtalad som framgångsrik karriär är nu på väg mot upploppet för den snart 41-åriga Conny Strömberg - men att den tar slut efter kommande säsong? Glöm det.
– Kan Jaromir Jagr spela i den här åldern så kan jag också köra ett par år till.

Annons

Säsongen 94/95 kom debuten i seniorishockeyn för Conny Strömberg som då flyttade till Norrköping för spel i Vita Hästen efter att ha spelat i Modo Hockeys juniorlag - nu, 22 år och 20 klubbadresser senare, kunde cirkeln ha slutits med en dramaturgisk återkomst till Örnsköldsvik och Modo som suktar efter en frälsare efter fjolårets debakel. Besvarad kärlek? Nej, Connys konkreta önskan att komma tillbaka gavs inget gehör och Modo sa nej.

– Modo var ju mitt förstaalternativ och det var här jag ville spela, skulle ha varit fantastiskt att få komma tillbaka hit, säger Conny och blickar in mot Fjällräven Centers interiör efter den nyligt avslutade inlineshockeymatchen, som han förlorade.

I stället för att i vinter skruda om till den, till majoriteten, röda dressen och skrinna in till en jublande skara Lumberjacks står det sedan ett par dagar tillbaka klart att det ändå blir spel i Hockeyallsvenskan, i ett lag som likt Modo är nya på den Hockeyallsvenska scenen.

LÄS MER: Modo-profiler i regndränkt invigning av utomhusrinken: "Så här genomblöt har jag bara känt mig när någon utespelare jävlats"

Du blev ju klar för Västervik här om dagen, nu ska du i stället för att göra mål åt Modo gör mål mot dem? Känns det konstigt med tanke på att du uttryckt önskan om att spela i klubben?

– Får jag ett läge så tänker jag definitivt göra mål på dem (läs: Modo), absolut. Nu tillhör jag Västervik och allt mitt fokus ligger på att vinna matcher med dem.
Conny Strömberg, här i Modo-dressen, hade gärna burit det här emblemet på bröstet i vinter.

Många har funderat varför det blev ett sådant bestämt nej från Modos håll då Conny två gånger om vunnit Hockeyallsvenskans poängliga och så sent som i våras vann EIHL, Storbritanniens högsta liga, med Sheffield Steelers - när han själv fick spekulera i varför han inte var önskad i klubben sa han så här:

– De tycker väl att jag är för gammal.

Åldern är också något som gör en av landets smartaste powerplay-hjärnor unik - i november fyller han 41 och med det är han den äldsta just nu aktiva ishockeyspelaren i Sveriges professionella ishockeyligor, (SHL och Hockeyallsvenskan). En lång karriär som, av vad allt verkar, kommer att bli ännu längre.

– Jg har sagt att jag ska spela i ytterligare ett till fem år så jag hoppas verkligen jag får vara frisk så det blir fler säsonger efter den här.

Jaromir Jagr, den 44-åriga ishockeyklenoden med det klassiskt mörka hårsvallet, har de senaste åren trotsat idrottens naturlagar när han sin ålder till trots fortfarande bär Florida Panthers offensiv och i den gångna säsongen sköt 66 poäng i världens absolut bästa ishockeyliga. Det är någonstans där Conny uppger att han finner sin motivation och drivkraft till att fortsätta spela.

- Han är ju en människa jag ser upp till och hur han bevisat att en karriär inte slutar vid en viss ålder är fantastiskt.

Blir din karriär längre än Jagrs?

– Jag siktar på det, eller åtminstone lika lång.

Under lördagen var Conny alltså tillbaka i Örnsköldsvik för att delta i såväl invigningen av utomhusrinken vid Fjällräven Center som beachfotbollen nere vid hamnen - det sistnämnda valde han dock att skippa då vädret inte var av beachfotbollskaraktär.

– Kul att vara tillbaka i Ö-vik och när jag är här vill jag gärna ställa upp i de trevliga arrangemang som finns. Jag hoppas den här inlinesplanen blir populär och att vi kan göra något av den även nästa sommar.

Den 9 oktober och 14 januari beträder Conny isen i Fjällräven Center igen då Modo Hockey tar emot hans Västerviks IK.

LISTA: Dessa klubbar har Conny Strömberg tillhört:

IK Vita Hästen, Husums IF, IF Sundsvall Hockey, IFK Arboga, Modo Hockey, Tierps HK, Herlev Eagles (Danmark), Blue Devils Weiden (Tyskland), Graz 99ers (Österrike), Landshut Cannibals (Tyskland), Moskitos Essen (Tyskland) Sport (Finland), HK Jesenice (Slovenien), Örebro HK, Asplöven HC, Västerviks IK, Tingsryds AIF, VIK Västerås HK, AIK, Sheffield Steelers (England).

Mer läsning

Annons