Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassel fixade nätrassel

Annons
Cassel fixade nätrassel

- men på backsidan är det annars mest trassel

Det tog flera månader för Timrå och backen Daniel Casselståhl att komma överens om årets kontrakt.

I lördags var dock samtliga inblandade evigt tacksamma att man till slut kunde enas.

För gävlesonen Casselståhl var bäst på plan när hans Timrå besegrade Brynäs med 3-2 (2-1, 1-1, 0-0).Brynäs var ett av de lag som Timrå hade svårast mot förra säsongen.

Då blev det bara två poäng bärgade av de tolv som stod på spel, seger med 5-4 efter straffar i den andra av hemmamatcherna.

Övriga tre matcher slutade 0-5, 1-4, 2-7...

Men i lördagens fight var det gaspådrag som första nedsläpp.

Och målen lät inte vänta på sig:

*1-0 (2.22) Mikael Simons frispelas av Henrik Zetterberg och sätter den högt från nära håll bakom Johan Asplund i Brynäskassen.

* 2-0 (4.21) Daniel Casselståhl skjuter ett lågt skott från blå som Asplund styr ut en retur snett utåt med klubban. Pucken tar dock på Henrik "Zäta" Zetterbergs högra handske som han håller högst upp på klubban. Zäta viftar till med klubbskaftet för att ge den lite extra fart och pucken dansar därigenom in bakom Asplund.

Roger Öbergs målsignal föranledde givetvis Brynäsprotester, men Öberg valde att ge Casselståhl målet, med bedömningen "att Asplund schabblat in pucken själv".

Men eftersom pucken så tydligt tog på Zäta skulle antingen Zäta krediterats som målskytt eller så skulle målet dömts bort.Att "bonusmålet" gick till just Daniel Casselståhl kändes emellertid helt OK!

Gävlesonen var Timrås bäste spelare både i Övik senast och nu mot Brynäs tillsammans med nye målvakten Phillippe DeRouville.

Cassel var faktiskt på vippen att sätta även 3-0 efter sju minuters spel, men den pucken studsade klockrent i stolpen.

- Första tio var vi ruskigt tillbakapressade, sedan kom vi in i matchen mer och mer. Men deras snabba 0-2-överläge från början blev oss övermäktigt. Speciellt när de gjorde 3-2 på en slumppuck mot mål, bara minuter efter det att vi kommit ikapp till 2-2, summerade Brynäscoachen Roger Melin.

Att Marcus Matthiassons 3-2-mål halvvägs in i andra perioden skulle bli matchens sista var det knappast någon som trodde.Men faktum är att Timrås avslutande hälft visade att det här laget numer behärskar att spela på en ledning.

Man har en målvakt som stoppar puckarna, man har en backbesättning som håller huvudet kallt (även om puckbehandlingen är skral på flera håll) men framförallt har man smarta och skickligt arbetande centrar.

Mot Brynäs var till exempel Mikael Lind fullkomligt lysande defensivt, men Juha Hautomaa och Zäta gjorde ett gott dagsverke även de i egen zon i lördags.

Att Brynäs har seriens bästa backar offensivt sätt visades med all tydlighet. När Christer Olsson och Tommy Sjödin bestämde sig för att åka upp med pucken själva fick laget genast tryck i Timråzonen. Ett av Brynäsmålen tillkom även på det sättet. Framåt var formationen Tony Mårtensson, Daniel Rudslätt och Björn Danielsson den bästa.

Jens Näsman

Mer läsning

Annons