Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlström knäskadad

ÖRNSKÖLDSVIK. Friska Viljors försvarsklippa Jerry Carlström är korsbandsskadad. Vill det sig riktigt illa kan han vara borta från fotbollen resten av säsongen.
– Det är upp till mig om jag ska tillbaka, och det ska jag, säger FV-kaptenen.

Annons

Skadan på Jerry Carlström är oerhört tung för Friska Viljor. Carlström var lagets genomgående bäste spelare ifjol och han är den sammanhållande länken i FV-försvaret och definitivt en av nye tränaren Janne Westerlunds verkliga nyckelspelare den här säsongen.
Men nu får Westerlund planera säsongen och matchandet utan Carlström som är borta från laget en lång tid framöver.
En korsbandskada brukar innebära en frånvaro på sex månader, säger Janne Westerlund.

JERRY ÄR POSITIV
Jerry själv är betydligt mer positiv och vill egentligen inte prata om hur lång tid han kommer att vara borta från fotbollen, istället vill han se möjligheterna.
Jag ska på ett återbesök hos läkaren och sedan ska jag få ett specialskydd. Men redan nu klarar jag mig utan kryckor och kan promenera, säger Jerry.
Det var i en träningsmatch i slutet på februari mot IFK Sundsvall som olyckan var framme. Jerry gick in i en närkamp med en sundsvallspelare, kolliderade med motståndaren och fastnade så illa att främre korsbandet i vänster knä slets av.

EN OLYCKA
Det var en olycka och sådant som händer, säger Jerry utan att låta det minsta bitter.
Jerry vill själv tona ner sin roll som nyckelspelare i försvarslinjen och säger att FV inte står och faller med honom, och att klubben har mycket skickliga försvarspelare i truppen.
Men så länge jag är skadad så är vi ju en man mindre bland försvarsspelarna.
Vilket i sin tur innebär att FV måste ut på spelarmarknaden för att se sig om efter en ersättare.

HAR INGET NAMN
Det är klart att vi funderar på en ersättare men vi diskuterar inga namn, säger Westerlund som också säger att Carlström är en viktig spelare för FV.
FV testade nyligen tre spelare från Ukraina, varav en spelade mittback, men den spelaren lär inte bli aktuell igen. Inte heller förre FV:aren Johan Sandahl, som lämnade klubben ifjol på grund av studier, är aktuell.
För Jerrys del väntar nu vila och rehabilitering och definitivt inget fotbollspel.
Att hinna tillbaka innan vårsäsongen är över blir svårt, men jag känner att det är upp till mig. Naturligtvis vill jag spela, men jag måste också inse att jag är handikappad.
Däremot tror och hoppas Jerry att han ska kunna spela fotboll till hösten även om han inte säger det rakt ut.
Vi får se vad som händer. Huvudsaken jag får ett skydd och får börja träna igen.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons