Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlbom gav ÖSK häng på slutspel

UMEÅ. Andreas Carlbom lämnade Umeå och flyttade till Örnsköldsvilk för att få chansen att spela elitserieinnebandy.
Är det några som grämer sig över den flytten idag är det innebandyledarna i IBK Dalen.
Carlbom kom ”hem” till Umeå, gjorde fyra mål och såg till att ÖSK tog tre oerhört viktiga poäng.
Snacka om att släkten är värst.

Annons

Det här är är helt otroligt. Jag som varit så fruktansvärt nervös i en veckas tid, säger junioren Andreas efter ÖSK:s överraskande men rättvisa 106-seger.
När Martin Olofsson flyttade ut till proffslivet var det många som undrade över vem som skulle göra mål och poäng för ÖSK. Det var nog ingen som trodde att en junior från Umeå City skulle vara lösningen.
Säkert inte innebandyfolket i Umeå annars hade han säkert blivit kvar.
Jag fick erbjudande om att träna med Dalen, men då de inte har något juniorlag trodde jag inte på så mycket speltid, säger Andreas.
I stället flyttade han till Ö-vik och ÖSK och det är inget han ångrar i dag. På 23 matcher har han gjort 20 mål. Ett enastående facit.
Jag har varit så enormt nervös inför den här matchen och i mina vildaste fantasier hoppades jag på en poäng.
Det blev tre poäng för ÖSK och alltså fyra mål för Carlbom.

VANN PÅ BÄTTRE VILJA
Det här var en riktig ödesmatch för ÖSK. Förlust och chansen till slutspel hade bara funnits i teorin. Det var kanske därför ÖSK vann, för laget krigade ner ett lojt Dalen.
Spelande tränaren Mikael Söderström inledde målskyttet genom ett fantastiskt solomål och sedan rullade det på fram till 40. Först då insåg Dalen att det var match.
Att ÖSK var heta syntes också på alla utvisningar och frislag laget drog på sig. Det var stundstals också rena aphuset på spelarbänken, då alla engagerade sig i händelserna på banan.
Just alla utvisningar fick också Dalen in i matchen igen och domarduon Lyly/Persson hade väl ingen av sina bättre kvällar. I slutet på andra perioden var det riktig cirkus då ÖSK hade 93, men där två snabba powerplaymål gav Dalen närkontakt igen. Då drog Mikael Söderström på sig två plus tio minuter och direkt i inledningen av tredje perioden gjorde Dalen 69.
Jag skällde inte på domarna. Ville bara diskutera. De hade också den goda smaken att be om ursäkt efteråt, säger Söderström.
Södden led dock alla kval på botbänken i inledningen av sista perioden, men ÖSK redde ut stormen och när Andreas Carlbom stänkte in sitt fjärde mål för kvällen var matchen avgjord.

SLUTSPELSCHANSEN LEVER
ÖSK var välkdigt effektivt och spelade klokt och enkelt. Dalen gjorde fyra av sex mål i power play och ÖSK var klart bättre i spelet fem mot fem. Men man ska också komma ihåg att Dalens båda målvakter inte hade många rätt.
Nu har ÖSK häng på en slutspelsplats och kan Klubben mobilisera samma glöd de sista sju omgångarna så finns chansen.
Andreas Carlbom var suverän liksom Peter Selin och doldisen Henrik Gidlund. Gidlund gjorde nu sina första elitseriemål. Tränaren Håkan Gidlund matchade två backpar där framförallt Joakim Bäckström och Mikael Söderström gjorde enorma arbetsinsatser.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons