Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruhn glänste i Tallinn

/

Poängrekord för Lydia Bruhn, ÖKK.

Annons

Lydia Bruhn, Örnsköldsviks Konståkningsklubbs stora talang, har gjort det igen.

I helgens Tallinn Trophy i Estland, slog hon till med ett nytt poängrekord som räckte till en fin sjätteplats bland de 37 startande juniorerna.

– Lydia imponerade stort på oss, berättar tränaren Kate Tjällman. Hon intog isen som om det vore hur naturligt som helst, oavsett hur bra de andra åkarna är. Härligt att se.

I tävlingen deltog tretton länder från Europa. I klassen fanns flera ryskor och den som känner till lite om konståkning vet att Ryssland är den ledande nationen inom sporten.

Detta var Lydias femte tävling för säsongen. Vid varje tävling har hon slagit nytt personbästa och så även denna gång. Hon gjorde ett fantastiskt kortprogram och låg då på andra plats.

Lydia klarade högsta svårighetsgrad i kombinationspiruetten och stod på benen i sin höga dubbel Axel och även sin Trippel-Salchow kombination. För fem av de sju obligatoriska momenten tryckte domarna på plusknapparna. Hennes dubbel Axel fick till och med +2, vilket är ovanligt.

I friåkningen blev det två mycket säkra dubbel Axel och även här blev det pluspoäng.

– För första gången fanns två Trippel-Salchow i programmet eftersom hon varit så säker på träningarna den senaste tiden. Hon stod på benen även här, berättar Kate Tjällman.

Lydia slutade på sjätteplats totalt med 101,87 poäng. Fina poäng att ta med till SM som går om en och en halv vecka.

Klubbkamraterna Linnea Strömberg och Nathalie Söderlind var båda uttagna till sin första internationella tävling. Linneas slutliga placering blev 21 och Nathalies 31.

Mer läsning

Annons