Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännans tränare: "Vi går för seriesegern"

/
  • Nye tränaren Roger Övermark klargör att det tredjeplacerade Brännan enbart sneglar uppåt i tabellen inför våromgångarna som inleds på söndag med hemmamatch mot Enköping.

Det är drygt två månader sedan Brännan spelade på hemmaplan senast i Division 2 Norra.
– Hoppas folk kommer och ser oss nu på söndag, det blir garanterat en sevärd match, hälsar tränaren Roger Övermark inför tidiga seriefinalen mot Enköping.

Annons

Efter ett stort antal säsonger i rad med tränare från de egna leden, bröt Brännan Handboll den trenden inför den här säsongen.

In hämtades Roger Övermark från Umeå.

– Det tar alltid tid att få det hela att falla på plats med en ny tränare. Den här säsongen kom det ju även in ett antal nya spelare som skulle hitta sina roller, men det börjar se riktigt bra ut, medger Övermark.

Hur matchstatusen är för dagen återstår att se.

– Ska man gå efter hur det sett ut på träningarna på slutet är jag inte orolig. Killarna är väl förberedda för vårsäsongen och vi har nu tagit en gemensam målsättning inom gruppen. Det hade vi inte under hösten, avslöjar Övermark.

Hur lyder den?

– Vi går för seriesegern. Definitivt sluta bland de tre första så vi åtminstone kan ta chansen att ta klivet upp via kvalspel, klargör Övermark som kört hård träning under det långa matchuppehåll som Brännan ofrivilligt fick när HK Haga drog sig ur seriespelet dagarna innan premiären.

Efter den synnerligen lyckade bortahelgen då bägge topplagen Enköping och Borlänge besegrades den 9-10 november, har Brännan bara spelat en seriematch.

Den 15 december borta mot Boden där man vann 26–17 efter fantastiska 12–3 i paus. Förra helgen genrepade man övertygande mot Sikeå i en träningsfight.

– Det skall verkligen bli kul att det drar igång nu igen – och att få börja med tekniska toppkonkurrenten Enköping hemma känns som en härlig omstart, konstaterar Övermark som har hela truppen skadefri sånär som på energispelaren William Lagerwall.

Vad var nyckeln till 32–25-segern i Enköping?

– Vi höll koll på deras mittnia/vänsternia Gustav Odeheim, men framförallt följde alla killar vår gameplan och gjorde jobbet fullt ut tillsammans. Gör vi det och kan stoppa Enköpings oerhört snabba omställningsspel så tror jag att vi kan skaffa oss att fint utgångsläge för resten av vårsäsongen.

– Det finns otroligt mycket handbollskunnande i det här gänget. Hoppas härnösandsborna tar sig hit för att se det live igen, avrundar tränare Roger Övermark.

Mer läsning

Annons