Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännan utan chansmot Väntorp/Solna

Annons
Brännan utan chans

mot Väntorp/SolnaVar det serievinnarna Brännans handbollsherrar mötte i går?

Mycket talar för det.

Gästande Väntorp/Solna vann division II-mötet med klara 33-17 (15-10).

- Jag är imponerad av Väntorp/Solna, sa Jonas Malmin, en av två Brännatränare. Det var nog seriens bästa lag vi mötte. Fast uppriktigt sagt är det väl inte mot lag som Väntorp/Solna vi ska ta våra poäng.

Jonas har naturligtvis rätt i det.

Det blev rutinens och klokhetens seger över ungdomlig entusiasm och talang. Stockholmarna var framför allt kvickare i fötterna, tempostarkare överhuvudtaget, och hade också mer fantasi i sitt spel.

- Så länge vi orkade fysiskt och mentalt gjorde vi en riktigt stark insats, tyckte Malmin. Våra första 15-20 i dag var ju kanonbra.

Visst var det så. Brännan öppnade förståndigt, spelade stabilt i 6-0-försvaret och ledde vid två tillfällen med två bollar, 2-0 och 6-4.

Men därefter var det roliga slut - redan efter 13 minuter. Punktmarkering av Daniel Jansson och utvisning - det innebar att gästerna kunde koppla greppet och avgöra.

Efter 6-6 vann Väntorp/Solna resten av halvleken - 17 minuter - med 9-4.

15-10 i paus och saken var klar.

- Vi ökade tempot i mitten på första och släppte bollen bättre. Det avgjorde, menade Väntorp/Solnas tränare Thomas Eriksson.

Fortsättningen blev ren transportsträcka. Väntorp/Solna kunde ganska enkelt gå ifrån och vinna betryggande.

Sista kvarten hade Brännan dörrarna på vid gavel i försvaret. Ett tröttköret hemmalag gick bokstavligt talat på knäna, oförmöget att stå emot när Väntorp/Solnas maskineri rullade på. Då handlade det om utspelning...

Brännan ska berömmas för sitt spel första 15 i båda halvlekarna - sedan hade man inte kraft att stå emot. Målvakten Krister Billström mycket bra hela matchen.

Mot Väntorp/Solna saknades Håkan Larsson (tre revben knäckta) och "Mackan" Wiklund (nyopererad). Sedan tidigare är Andreas Jansson och Magnus Sundbom långtidsskadade och "Fredde" Norberg och Daniel Frost på utlandssemster fram till jul. Så Brännan har inte den bredaste bänken just nu...

Nu får Brännan slicka såren, ta sig samman och vinna mot Tyresö hemma på söndag. Den matchen har BIF i-n-t-e råd att förlora.

Mer läsning

Annons