Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra säsongsstart för Vårbykanotister

Örnsköldsvik. Vårby IK hade två deltagare med vid sprint-SM i kanot som avgjordes i Nyköping.
Senioren Josefin Nordlöf slutade sexa och förstaårsjunioren Anneli Sjöros paddlade in på femte plats.

Annons

20-åriga Josefin har inlett sin andra säsong som senior. I fjol var hon sjuk mycket, men uppladdningen inför den här säsongen har varit bra.

MER STYRKETRÄNING
Fjolårssäsongen var ändå givande, man fick känna på det högre tempot bland seniorerna. Jag har tränat hårdare på försäsongen, kört mer styrketräning och det känns att jag blivit starkare, förklarar Josefin.
Hon har varit på två läger utomlands. Sex veckor i USA och tre veckor i Spanien.
Vi körde på VM-banorna i Sevilla. Mitt stora mål i år är att komma med till VM. Jag hoppas att förbundet skickar en K4-besättning.
Det är nog ganska självklart att Josefin blir uttagen till U23 EM i Kroatien.
200 meter var distansen i sprint-SM. Det var utmärkta förhållanden i Nyköping vindstilla och sol och Josefin har 200 meter som sin favoritdistans.
Med tanke på att jag var magsjuk två dagar innan, så är jag jättenöjd med sjätte platsen.
Förutom sprint-SM avgjordes Onyxregattan i Nyköping. Josefin ställde upp i 1000 metersloppet som resulterade i en fjärde plats.
Det var mitt bästa lopp på två år. Jag hade bara tre hundradelar upp till tredje platsen.
Till helgen tävlar Sverige-eliten i Hofors. Därefter beslutar sig landslagsledningen om man ska skicka en K4 till världscuptävlingen i Tyskland om tre veckor.

FLYTTAT HEM
Jag hoppas verkligen att det blir så. Kan vi visa bra resultat i Tyskland blir det kanske en K4-besättning vid VM i slutet av augusti.
Josefin har flyttat hem till Ö-vik igen. Hon gick ut kanotgymnasiet i Nyköping förra året.
Det går bra att paddla här hemma under sommaren och jag håller till i Moälven. Jag kommer nog att flytta till hösten, säger Josefin Nordlöf.
Vårbys Anneli Sjöros, 18, är förstaårsjunior. Hon går på kanotgymnasiet i Nyköping. Anneli körde mycket bra i helgen. Hon blev femma i sprint-SM. Hon deltog i två lopp i Onyxregattan. Sexa på 1000 meter och fyra på 5000 meter.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons