Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra defensiv när Modo slog Linköping

/

Vinst i seriefinalen - då hyllades försvarsspelet.

Sex insläppta mål på de fem senaste matcherna. Modos försvarsspel hyllades efter att man vunnit seriefinalen mot Linköping.

Annons

– Jag är riktigt imponerad, säger Modos tränare Mikael Nilsson.

I senaste seriefinalen, även den mot Linköping, blev det förlust efter straffar. I lördags möttes lagen igen och det var en välspelad, tempofylld och underhållande match – där Modo tog sin revansch.

– Skönt. Det kändes i luften i att det var lite extra. Tuppkammen hade rest sig på LHC efter 12 raka vinster och vi gör en kanonmatch, säger Modos tränare Mikael Nilsson.

Med helgens fullpoängare står Modo på fem raka vinster. På dem fem matcherna har man släppt in sex mål. Försvarsspelet var också det som Modos tränare ville lyfta fram efter seriefinalen.

– Det är det som imponerar på mig. Vår kyla och att vi vågar hålla i pucken och spela mellan backarna och inte kasta bort puckar. Ett bra försvarsspel och ett fantastiskt målvaktsspel med Valentina längst bak, säger Nilsson och fortsätter:

– Våra backar gör det väldigt bra och utvecklas hela tiden i spelet med puck. Jag är riktigt imponerad.

Söndagsmatchen mot tabelljumbon Segeltorp var inte en lika sprakande underhållning som seriefinalen. Av förklarliga skäl hade Modo valt att fokusera allt på matchen mot Linköping, och efter att den vunnits fanns det lite energi över till söndagen.

– Det var en helt annan match. Vi har fokuserat otroligt mycket på matchen mot Linköping så det tog mycket kraft från den här matchen. Men det var aldrig någon fara, vi var närmare 1–5 än de var 2–3, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons