Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Norgren försvarade SM-guldet: "Jäkligt roligt att spela igen"

/
  • Magnus Norgren försvarade sitt SM-guld. Nu vill han tävla internationellt.

Under fjolårets SM-tävlingar tog Magnus Norgren ett sensationellt guld efter en lång sjukdomsperiod. Att han försvarade SM-guldet var inte en lika stor överraskning då han under det senaste året kunnat träna och tävla för fullt.
– Det är den största segern, säger bordtennisspelaren från Docksta.

Annons

När SM avgjordes i Örebro under den gångna helgen var det inget snack om saken. Norgren, som tävlar för Höga Kusten AIF, försvarade sitt guld i klassen rullstol 5 utan några som helst problem.

– Det kändes så den här gången. Det är sådan skillnad mot för hur det var i fjol, när jag vann mitt första guld och precis kom från att ha legat i sängen i ett och ett halvt år. Då var det bara roligt att vara med, nu har jag kunnat träna och köra på för att försvara guldet.

Läs också: Kampfylld väg mot SM-guld

Vi har tidigare berättat om Norgrens kamp mot sjukdomen, som han slogs ut av från september 2013 till januari 2015. Bara månader efter att han kom tillbaka från sjukdomen tog han sitt första SM-guld förra våren. Därefter har han både kunnat träna och spela matcher för fullt.

– Det är den största segern. Så mycket jag har kunnat träna själv har jag inte tränat någonsin förut. Jag har tränat och tävlat hela året, mest mot icke-handikappade, berättar Norgren.

Utöver guldet i singel tog han även ett brons i dubbel tillsammans med Frida Lundh, som var en oväntad dubbelpartner för Norgren.

– Jag skulle spela med en kille från Stockholm, men han kunde inte vara med. På plats, när jag hade värmt upp och allt, fick jag reda på att jag fick hoppa in med en tjej från Malmö som inte hade någon att spela med. Vi lyckades ta brons och förlorade mot ett par som är rankat tvåa i världen, som ska vara med i OS nu också. Så det var inte så mycket att säga om.

Läs också: Nyheten blev en fullträff

Flera av deltagarna vid SM-tävlingarna är uttagna till sommarens Paralympics i Rio, men för Norgren kommer det inte att bli någon resa till Brasilien. Anledningen är att han inte hunnit samla tillräckligt med poäng under internationella tävlingar.

– Det är som det är. Jag beslutade mig när jag var sängliggandes att jag skulle börja träna för att må bra. Sedan har det rullat på och det har gått bra, då har fokus ändrats lite. Jag vill ut och tävla mer. Mitt mål nu är att åka utomlands och tävla, säger Norgren.

I de internationella tävlingar han ställt upp i har det däremot gått bra, minst sagt.

I Solna i november vann Norgren hela tävlingen och i Malmö, där världsettan Tommy Urhaug från Norge deltog, slutade Norgren tvåa efter förlust mot just Urhaug i finalen.

Trots att det inte kommer bli OS-deltagande för Norgren kommer han vara delaktig i det svenska laget som åker till Rio.

– Jag ska vara med och sparra laget som ska till OS. Det är jättekul. Sedan får vi se vad det blir efter det, men det är jäkligt roligt att spela igen.

Mer läsning

Annons