Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtkrönika: Förödande svenskmissar

En bom ger en minuts tillägg. Enkla förutsättningar på ett 20 kilometer långt distanslopp i skidskytte.
Kort sagt: du har inte råd med några missar. Knappt en enda. Fråga Björn Ferry, som missade ett enda skott och slutade tolva.

Annons

Av svenskarna började också Björn Ferry bäst, trots att Storumans stolthet på skidor och med bössa på ryggen brukar vara en så kallad "slow starter".

Fullt hus på de första två skjutstationerna – och fjärde plats i resultatlistan så långt förstördes efter det tredje skyttet (liggande), då en förödande miss kom.

Till slut en tolfte plats.

Att jämföras med för-OS här i Sotji förra året, då samme Ferry blev sjua efter ett suveränt skytte.

Inte en enda miss den gången.

Nu alltså en bom och en fart i spåret som dessvärre inte räcker långt.

Över huvud taget har den svenska OS-insatsen hittills varit skral.

Fredrik Lindström var åkmässigt bättre den här dagen, men två bom var alltså både en och två för mycket, och slutplaceringen 15:e.

Carl-Johan Bergman var ännu sämre. Tre bom och en placering långt bak i resultatlistan, där också Tobias Arwidsson ryms ...

Stafetten om en dryg vecka var den kanske största medaljchansen på förhand efter en fin vinter i världscupen.

Men resultaten hittills på den olympiska arenan har varit för svag för att vi ska våga fortsätta hoppas. Eller?

Martin Fourcade, Frankrike, missade också ett skott. Men Fourcade är inte bara regerande världsmästare på distansen, utan åker just nu skidor bättre än de flesta i skidskyttevärlden och därmed kunde inte ens tysken Erik Lesser hota. Lesser som var torsdagens säkraste på vallen ...

Ett silver åkte han dock till sig och trea slutade hemmafavoriten Jevjenij Garanisjev, mannen som var först ut med startnummer ett.

Ole Einar Björndalen kunde bli historisk på ännu ett sätt. Som medaljör hade han blivit den enda i historien att ta medalj på samma distans fyra olympisk spel i följd.

Men sprintvinnaren från tidigare i veckan missade ett skott på varje skjutstation – och så var den dagen förstörd för "40-taggaren" från Norge.

Mer läsning

Annons