Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BK Laxenvann i DM

/
  • BK Laxen från Sollefteå vann damklassen i tremanna-DM, Agneta Mattsson, Anette Eriksson och Jessica Ström.

Flash ägde tremanna-DM totalt, men hemmaklubben BK Laxen lyckades i alla fall bryta dominansen genom att ta hem segern på damsidan.

Annons

– Flash var väl favoriter, men de smet förbi och tog hem segern med 14 käglor, konstaterar Mikael Olsson.

Jessica Ström, Agneta Mattsson och Anette Eriksson från Sollefteå spelade tillsammans ihop 3180 poäng och det räckte även om det var både tajt och spännande innan distriktsmästerskapet var över.

– Det var väl ingen jätteskräll att Laxen vann, men det blev verkligen tufft och jämnt till sist. 14 käglor är inte mycket.

Tvåa blev Flash genom Annica Olsson, Ida Nordlöf och Gunilla Carlsson som fick 3166 poäng, sista pallplatsen gick till Nordingrå, där spelade Kerstin Hellgren, Gulla Schormack och Anne Byberg.

– De två bästa klubbarna är också kvalificerade till SM framöver.

På herrsidan var intresset större, där slogs 16 lag om topplatserna.

– De kvalar in till tävlingen och får ta med sig poäng och till sist var det åtta lag som gjorde upp om DM-titeln på herrsidan.

Men spänningen uteblev eftersom vinnarna, Flash 2 hade en rejäl ledning redan efter kvalspelet.

Segrarna med Torbjörn Jonsson, Mattias Jonsson och Lars Backlund upprepade därmed bedriften från i fjol då samma lag tog hem DM. Deras slutpoäng blev 3710 poäng, en ganska stor marginal till tvåan, Flash 3 med Björn Wedin, Mikael Westman och Daniel Wallanger som fick 3588 poäng. Trea blev Flash lag 1 som bestod av Mikael Olsson, Stefan Borgström och Ulf Lindqvist. Den trion spelade ihop 3517 poäng.

– Vi hade väl hyfsat häng ett tag på tvåorna men nådde inte fram hela vägen, konstaterade Mikael Olsson.

Mer läsning

Annons