Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjärtrå får spela i sexan

Annons
Bjärtrå får spela i sexan

Grattis Bjärtrå IS.

Det blir division VI spel till sommaren.

Det extra representantskapsmötet beslutade i måndags som väntat att köra med tre division VI-serier och helt slopa division VII kommande år.

Det betyder att Bjärtrå som tidigare var placerad i division VII södra/västra nu flyttas in i division VI södra/västra.

- Ett härligt besked och nu tror jag att vi får ihop ett lag. Vi kommer att skicka ut ett brev till en massa spelare nu i dagarna för att kalla till ett möte på söndag, sa en glad Janne Westin.

Under representantskapsmötet avslöjades det emellertid i kulisserna att duktiga killar som Andreas Stattin, Mats Viksten, Mikael Gustavsson och Jörgen Åström redan bestämt sig för att återvända till Bjärtrå.

Så visst får Bjärtrå ihop ett lag till sommaren.

Av de "gamla" bjärtrålirarna är det visst bara Mattias Olsson och Johan Ekman som väljer att fortsätta i Frånö.

Med tre stycken division VI-serier till sommaren blir följden att bara seriesegrarna kommer att flyttas upp. De ersätter de tre lag som kommer att ramla ur division V.

Mötet tog också beslut att fortsätta med den här modellen framöver. Det betyder att även år 2003 blir det tre stycken division VI-serier och ingen division VII.

I övrigt var det inte mycket att rapportera om från representantskapsmötet, inte från det efterföljande årsmötet heller.

Men en sak kan vara värt att notera.

Domarbristen är nu akut, föreningarna i landskapet kan inte skjuta upp problemet längre. En rekrytering måste till och det är omedelbart.

ÅFF presenterade en del idéer med bland annat en fond som skall användas till satsning på ungdomar som vill bli domare. Alla klubbar skall bidraga till denna fond men beloppen kommer att variera beroende på hur stor klubben är. Runt 100 000 om året beräknas den satsningen ge.

Ett bra förslag tyckte mötet men samtidigt måste det till andra grepp och Lars-Göran Forslund från Graninge FF frågade varför ingen lyssnat på det förslag som framfördes redan för ett år sedan.

- Låt de yngre domarna få döma träningsmatcher med bra lag inblandade, låt dem döma i inomhus-cuper. Både DM och Kuben-cup är perfekta tillfällen att utbilda kommande domare. Alla moment finns med utom offside och matchtiden är kort och det finns tid att reflektera.

En sund åsikt som någon borde lyssna till.

Årsmötet inleddes i vanlig ordning med utdelning av ett antal priser.

Årets ledare blev Anders Westin, Sollefteå GIF. Anders har varit ordförande i Sollefteå i 20 år och lett föreningen med den äran. Han har dessutom gjort ett fint jobb under lång tid i ÅFF.

Domarpriset gick till Per Östensson, Ö-vik medan bästa herr- respektive damspelare för 2001 gick till Jerry Carlström , FV och Magdalena Åstrand, Själevad.

Jerry har den gångna säsongen varit FV:s jämnaste och bästa spelare och har med ett respektingivande mittbacksspel sett till att motståndare haft svårt att komma till vassa avslut.

Magdalena Åstrand har varit en säker sista utpost i Själevad och flera gånger gjort avgörande räddningar i jämna matcher. Utan Magdalena längst bak hade Själevad inte slutat tvåa i damettan.

Anders QvistDivision VI norra A

Björna 2

Domsjö 2

FV/Arnäs 3

Gottne/ Mellansel

Hägglunds 2

Nordingrå

Sidensjö 2

Själevad

SUIF/Docksta 2

ÖB FF 2Division VI norra B

Gideå 2

Gottne/Mellansel 2

Husum

KB 65 2

Moliden 2

Myckelgensjö

Nätra 2

Själevad 2

ÖB FFDivision VI södra/Västra

Bjärtrå

Forsmo

Frånö 2

Härnösand/Moffe 2

Junsele/BK 80

Ramvik

Resele/Ådalsliden

Sollefteå 2

Graninge FF 2

Älgarna/Älandsbro 2

Mer läsning

Annons