Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjärtrå bryter samarbetet med Frånö

Annons
Bjärtrå bryter samarbetet med Frånö

Det blir inget fortsatt samarbete mellan fotbollsklubbarna Bjärtrå IS och Frånö SK.

Bjärtrås styrelse beslutade nyligen att klubben skulle dra sig ur samarbetet och föreningen har nu ansökt om att få börja om i division VI nästa säsong.

- Men det är absolut inget bråk klubbarna emellan, utan det var ekonomiska aspekter som låg bakom beslutet, betonar Janne Westin i Bjärtrå.

Kostnaderna blev i och för sig inte större än vad de hade kalkylerat med i BIS, däremot blev intäkterna mindre än vad man budgeterat med.

- Vi var medvetna om att det skulle kosta betydligt mera i division III jämfört med division IV. Däremot uteblev en del intäkter som vi räknat med.

Bjärtrå såg därför ingen annan lösning än att kliva av samarbetet med Frånö och starta om igen på egen kula.

- Det hade varit ohållbart för oss att fortsätta. Vi kan inte leva över våra tillgångar.

Ådalsfusionen varade alltså bara över en enda säsong. En säsong som slutade med degradering ur division III.

- Sportsligt lyckades vi inte genom att vi åkte ur serien. Däremot samarbetet i övrigt fungerade alldeles utmärkt och vi ångrar absolut inte att vi prövade på det här.

Frånö behåller platsen i division IV och alla spelare skrevs som bekant över till dem inför den gångna säsongen. Men Bjärtrå hoppas ändå att de ska kunna ställa ett lag på benen nästa sommar.

- Fotbollen måste leva vidare även här i Bjärtrå. Självklart ska de som vill spela i division IV, men jag hoppas också att vi ska kunna vara ett alternativ. Vill en spelare däremot gå till en annan förening blir det en sedvanlig förhandling om detta.

Hur stort intresset är för att lira i Bjärtrå framöver får klubben indikationer om redan nu på lördag. Då har BIS kallat till ett spelarmöte.

- Vi har skickat ut en inbjudan till spelare som varit hos oss tidigare och först efter det mötet vet vi bättre hur pass stort intresset egentligen är.

Det är dock inte helt säkert att Bjärtrå får börja om i division VI, det kan bli så att klubben tvingas ned ytterligare ett pinnhål i seriesystemet.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons