Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjärtrå börjar om i "sexan"

Annons
Bjärtrå börjar om i "sexan"

Nu återuppstår Bjärtrå IS som eget A-lag.

Klubben startar om i "sexan" efter samarbetet med Frånö.

- Det vore väl löjligt att påstå annat än att vi tänker vinna serien, säger Janne Westin, tränare efter nystarten tillsammans med Jens Svensson.För två år sedan vann Bjärtrå division fyra, klarade sedan kvalmötet och tog sig upp i "trean". Väl där slog man ihop påsarna med Frånö, nu blev dock det äktenskapet kortvarigt.

Efter blott en säsong tog Bjärtrå ut skilsmässa...

Var inte det ett nederlag fotbollsmässigt, Janne?

- Jodå, visst var det så. Men i det läge som uppstod var valet givet.

Utveckla de tankarna?

- Jo, störta anledningen var ekonomin, tanken i början var ju ett FC Ådalen där också Kramfors och Bollsta skulle ingå. Nu blev det ju inte som vi hade tänkt oss.

Det sportsliga då?

- Helt klart var det många av våra spelare som inte i tid insåg hur pass stor skillnaden var mellan division fyra och trean. Men vi ångrar inget, året med Frånö bjöd på mycket skoj också.

Sju man har försvunnit från det lag som vann "fyran". Åtta-nio spelare finns dock kvar, och alla tror att "Myrorna" enkelt ska klara av återtåget mot högre serier.

- Det är inte så enkelt att det bara är att springa igenom serien. Ramvik är inte så dåligt, dessutom har både Graninge FF andralag och Sollefteå GIF:s dito många duktiga spelare som till vardags tränar med deras A-lag.

Det finns två saker som Janne Westin vill varna för.

- Dels att vi ligger efter träningsmässigt, eftersom ingen visste förrän i mars månad om det skulle bli något representationslag i Bjärtrå eller inte. Hade vi hamnat i "sjuan", kunde spelarna lika gärna ha lirat i korpen. Nu bestämdes det ju på ÅFF:s extra årsmöte att vi skulle få spela i "sexan" eftersom det inte finns några "sjuor" i den här säsongen.

Någon annan brasklapp?

- Mycket kommer att handla om rätt inställning för vår del. Är vi inte hundraprocentigt tankade, ja då vinner vi heller inte. Det fick vi erfara i cupen uppe i Undrom rätt nyligen.

Bjärtrå har en relativt liten trupp på 16-17 man, dessutom är den lite ålderstigen.

Men det finns en rad duktiga spelare kvar i föreningen. Som Mikael "Gus" Gustavsson, Jörgen Åström och Andreas Stattin.

- Glöm heller inte Mats Wiksten som säkert spelat fjorton år i föreningen.

Det finns också en del nytt och ungt: David Stoll från Bollsta, comebackande Martin Stoll, Marcus Eriksson, Bjärtrå-profilens "Robban" Erikssons son, som kommer från Väja. Eller varför inte Marcus Fridlund som gör comeback i klubben efter benbrottet i mitten på 90-talet nån gång.

Fredrik Lockner är ny som A-lagsmålvakt, ett ungt och oprövat kort från Höga Kusten, där han spelat pojkfotboll tidigare.

- Vi har inte haft svårt att få tag i spelare och det känns väldigt glädjande.

Er fotbollsfilosofi, Janne?

- Det ska gå fort ute på planen, vi ska ha ett kvickt spel är det tänkt.

Precis som tidigare är Bjärtrå IP bra, laget har redan tränat på gräs.

- Det gjorde vi lite försiktigt förra veckan, det kändes bara bra.

Och bra känns det säkert också att vara tillbaka med ett eget A-lag.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons