Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergman förde Sverige till pallen

Sverige blev tvåa i söndagens skidskyttestafett i Hochfilzen, Österrike.

Annons

Trots darrigt skytte – sammanlagt tolv extraskott och en straffrunda – kunde Carl-Johan Bergman på sista sträckan ta Sverige till en andraplats bakom Österrike. Bergman åkte in på skjutvallen för den avslutande stående skjutningen som tvåa men missade två skott och lämnade vallen som fyra och hade i det läget tolv sekunder upp till Frankrike och fem sekunder till Tyskland.

Bergman är emellertid i grym åkform och skidade snabbt i kapp såväl Michael Greis som Simon Fourcade och var fem sekunder före Frankrike i mål.

Åt Österrike fanns inget att göra. Christoph Sumann var i överlägsen ledning och efter det sista skyttet kostade han till och med på sig att ta det lugnt och vinka – till åskådarnas stora förtjusning.

I Sveriges lag ingick även Magnus Jonsson, Mattias Nilsson och Björn Ferry.

För det svenska damlaget gick det betydligt sämre med en slutlig åttonde plats. Anna Maria Nilsson inledde godkänt och växlade till Anna Carin Olofsson-Zidek som sexa, knappa minuten efter ledande Tyskland.

”Aco” höll sjätteplatsen men Sofia Domeij på tredjesträckan klappade igenom på stående skyttet och tvingades till en straffrunda. Slutkvinnan Helena Jonsson hade en omöjlig uppgift att försöka föra Sverige till en topplacering när hon gick ut 3,5 minut efter segrande Ryssland.

Mer läsning

Annons