Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banan mjukare än vanligt

Domsjö. Banförhållande: Man kör på en grusbana. Av olika skäl hann man inte göra isbana som planerat i december. Sedan kom kylan och banan blev väldigt hård. När man så kom igång med isningen blev det väderomslag och väldigt milt. Därför rivs nu den tunna isen bort och man kommer att köra på ett nytt gruslager. Banan kommer att vara mjukare än i december.

Annons

Hagmyrentränaren Stig Jarle Röste hade en framgångsrik säsong ifjol. Gästar med två norska importer och rapporterna går i både dur och moll.
Drillo (lopp 3/V5-1) är allt bara bra med. Han är missgynnad av långa brodd men vann trots det på bra sätt senast i Umeå. Han kommer att vara ännu bättre nu. Nu har vi tyvärr åkt på ett tillägg extra på grund av omräknad valutakurs. Drillo har slagit Labbesvarten från dödens tidigare men vi tappar lite från start och visst kan det bli svårt att ta Labbesvarten om denne tidigt kommer till ledningen.
Eldar Gutten (lopp 5/V5-3) fungerar inte på brodd. Jag bedömer honom cirka 30 meter sämre än normalt och han trivs bäst barfota runt om. I tisdags sa de att det skulle bli isbana så hästen är omskodd för detta.
Han känns skaplig i jobben men jag tror inte att han kan springa fortare än 1.32 1.33. Han är väldigt osäker men stark och har hög kapacitet och kan inte helt räknas bort. Jag är nöjd om han tar en plats, fastslår Röste.
Håkan Skoglund hade också ett bra fjolår. Liksom Röste gästar Skoglund banan med två egentränade hästar. Och frågan är given, har han vinnaren i V5-1?
Labbesvarten (lopp 3/V5-1) blev utskåpad av Drillo i hästägarekannan på Bergsåker. Den gången slog han min med 40 meter! Labbesvarten trivs bäst på vintern och jag tror att han är lite bättre nu, men det känns lite som att han går på halv maskin. Jag kör i alla fall till ledningen och försöker sedan svara så gott det går. Men Drillo är loppets favorit, konstaterar Skoglund.
Bizzaro Laday (lopp 7/V5-5) är nyttig och tjänar fina pengar. Senast tog han spets i en ogiltig start och sedan blev det galopp i den giltiga. Han har fel läge här och jag blir helt nöjd med en matlapp.
Hemmatränaren Kenneth Karlsson plockar ut tre egenägda hästar ikväll. ÖA har segertippat samtliga, men Kenneth själv är inte lika övertygad.
Selding (lopp 1) har gjort skapliga lopp men springer bara på halv maskin ännu. Det är alltid lite lurigt att stå med 40 meters tillägg och jag litar inte på hästen. Men han har bra fart, och går han bara felfritt och bestämmer sig för att ta i vinner han loppet!
Translater (lopp 6/V5-4) känns bra för dagen men har inte toppform. Femtespåret är inte bra och han kan tappa en del från början. Ibland blir han hetsig och då föreligger viss galopprisk. Det hade också varit bättre för min häst om det varit isbana och han är verkligen ingen säker vinnare. Men visst, normalt duger han ju fint i klassen och jag känner mig aldrig slagen på förhand med Translater.
Scarelli (lopp 9) är en fin häst men stor och lite klumpig. Tyvärr fick han också spår fem vilket givetvis missgynnar honom. Senast blev det lite trångt, han är normalt inte särskilt osäker. I de här lägre klasserna är det viktig att ha bra läge men min häst har segerchans om han sköter sig, meddelar Kenneth Karlsson.
Bo-Göthe Svensson kommer från Umåker med fyra hästar. Kör sällan själv numera (ingen seger på 14 lopp ifjol) men ikväll tar Bojan plats i tävlingsjollen.
Ja, jag kör Eldorado (lopp 1) själv. Han har tränat på bra här hemma och jag har nog aldrig känt honom så fin och framåt som nu. Han är inte så tokig men det är väl omöjligt att runda hela fältet med hela 60 meters tillägg. Hästen kan dock vara värd att passa framöver, varnar Bo-Göthe.
Yamanys Ginsky (lopp 6/V5-4) felade sist men för det skyller jag på den stumma banan. Nu spikar vi på sulor under hovarna och jag tror det skall gå bättre. Han har bra form kan hålla ledningen, men eventuellt släpper vi till Translater. De andra motbuden till Translater har sämre lägen och Yamanys Ginsky är given vid gardering!
Son Of Spirit (lopp 6/V5-4) söker formen. Han känns som vanligt här hemma och har haft en del missflyt på slutet. Det gäller att smyga i det längsta och han är egentligen aldrig helt borta. Han är rätt så startsnabb men vill absolut inte ta dödens. Jag ligger lågt.
Nancy Aling (lopp 8) är djäkligt svår och går sällan felfritt. Hon är dock gynnad om hon slipper hästar bakom sig, då ställer hon sig snabbt. Hon har tidigare gått bra för just Janne Norberg och är en typisk outsider.
Obesegrad! Åkres Gus (lopp 5/V5-3) är faktiskt obesegrad på Solänget. Debuterade här som 3-åring och vann direkt. Hade sedan en bra säsong som 3-åring, vann ytterligare tre lopp och tjänade 106.000 kronor. Ifjol gjorde Åkres Gus två starter på Solänget och tog övertygande segrar i båda. Dras stundtals med en del problem och fungerar inte alltid, men verkar alltså trivas särskilt bra just på Solänget. Fjärde raka Solängetsegern ikväll?
Kuriosa. ÖA-tippade Baron Svaipa (lopp 8) har udda härstamningen Sir Svaipa Winda Pride. Modern inte oäven och tjänade 168.000 kronor. Fadern Sir Svaipa är född 1992 och numera valack (!). Har två segrar på 28 starter och tjänat 67.750 kronor. Det handlar alltså om en så kallad tjuvbetäckning. Men tro inte att Baron Svaipa är stamlös. Sir Svaipa är efter Sugarcane Hanover Exclusive Lady, som också lämnat Prime Lady med 850.000 kronor på kontot. Exclusive Lady är efter Tibur Miss Kakadu och därmed en helsyster till Derbyvinnaren Big Spender som vann 35 av 75 lopp och tjänade 3,7 miljoner kronor.

Strykningar: För närvarande fyra strykningar till kvällens tävlingar. I lopp 4/V5-2 startar inte nr 6 Starlika, inte 7 Fergie Queen och inte heller 11 Probelessa. I lopp 9 startar inte nr 14 Hickory Casbah
Bo Månsson

SPORTEN

Mer läsning

Annons