Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bakom allt trams finns det en bra hockeymatch"

Var ska vi börja? Att konstatera att det var en väldigt bra hockeymatch mellan Modo och AIK? Att Modo för en gångs skull inte var proppmätta efter ett uppehåll? Att Samuel Påhlsson var tillbaka efter en halv säsongs skaderehabilitering och elva säsonger i NHL?

Annons

Eller att Niklas Sundström hade de piggaste benen av alla (ja, efter Kyle Cumiskey förstås) eller att Per-Åge Skröder likt förbaskat kommer att vinna Modos poängliga.
Tyvärr, vi får börja med tramset i Hockeyligan, tramset i hockey-Sverige där ledande ledare och tyckare tar ner allt på sandlådenivå och där experternas expert Leif Boork antyder att Modo ljuger angående Steen-affären.
I C More-studion sade han att "det är inte sant helt enkelt. Det är en efterhandskonstruktion", angående att Modo ställer över Alexander Steen eftersom Samuel Påhlsson gjort comeback. Helt enligt tidsplanen, dessutom.
Och Boorks uttalande kommer ju heller inte att göra LHC:s Mike Helber och Anders Mäki eller Växjös Anders Öman lugnare heller där ute i twitterrymden.
Men vad är det som är så svårt att förstå? Från dag ett har Modo Hockeys sportsliga ledning med Markus Näslund i spetsen sagt att Steen ersätter den skadade Påhlsson tills han är tillbaka. Nu är han det, och Steen (lagets bäste spelare under hösten) får kliva åt sidan.
Inga konstigheter då det var uppgjort så, även om en kvällstidning fick det till att Modo stoppade Steen.
Sedan kan man ju ha synpunkter på Modo som enligt övriga lag bröt en överenskommelse att inte ta in lockoutade NHL-spelare, men Modo hävdar sin rätt att ersätta skadade nyckelspelare, och vad som är sant eller inte där vet jag inget om, bara de tolv inblandade klubbarna.
Men, för sista gången, det handlar om att vara sig själv närmast, att ha tillgång till diamanter eller gråsten och jag tycker att Hockeyligan fortfarande skjuter sig i fötterna som nekar att ta in svenska superstjärnor men okejar att plocka in, ja, något sämre spelare.
Och när det diskuteras om man över huvud taget får använda sig av korttidskontrakt, ja då spelade helt plötsligt inte Kris Beech mot Modo. "Arbetstillståndet krånglar hos Migrationsverket", står det att läsa på AIK:s hemsida.
Krånglade det inte i de två föregående matcherna han spelade? Dök problemet bara upp så där? Har AIK brutit mot reglerna när man spelade Beech mot Frölunda och Rögle? Jag har inte en aning.
En fråga till: Hur tänkte Modo Hockey när man inte satte upp Samuel Påhlsson i spelarpresentationen inför nedsläpp? Allvarligt, hur tänkte ni? Var han inte förtjänt av ett varmt välkomnande? Snälla, släpp sargen och bjud på lite underhållning, för "Sammes" skull men framförallt för supportrarna i ett utsålt Fjällräven Center.
Nu klantade ni er rejält, Modo Hockey.
På tal om Påhlsson; han gjorde en klart godkänd comeback även om han såg lite rostig ut vid några tillfällen under de dryga 15 minuter han spelade, men helt klart kommer han att bli en enorm tillgång.
Det kommer naturligtvis Niklas Sundström också att vara då han såg löjligt pigg ut liksom parhästen Per-Åge Skröder, ni vet den där ifrågasatte killen tidigt i höstas, som nu leder Modos interna poängliga.
Och nej, Modo har inga målvaktsproblem.

Mer läsning

Annons