Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backdebutanten avgjorde

/

Första SHL-matchen.

Då kom första SHL-målet.

Och första SHL-kommentaren:

– Jag drog iväg en flippmacka. Sen hörde jag bara ett kling-klong, sa pratglade Viktor Lööv efter suddenavgörandet borta mot Växjö.

Annons

Det var en glad och öppenhjärtig 20-åring som mötte pressen efter Modos 2–1-seger i Vida Arena.

– Pucken? Ja, den ligger i trunken. Det var "Samme" (Påhlsson) som hämtade den och gav den till mig. Jag var mest glad över att vi vann och hade inte en tanke på att ta med mig pucken, log Viktor Lööv där han stod i septembermörkret och summerade sin debut.

Den 20-årige rookiebacken från Södertälje fick frikostigt med istid av Anders Forsberg (14 minuter och fem sekunder) och genomförde, precis som sina lagkamrater, en premiär som gick både upp och ner.

Ner, beroende på att Modo långa stunder blev tillbakapressat av Växjö i den första perioden där Anton Forsberg i kassen visade prov på brådmognad och att han tänker ge sitt Modo chansen att vinna matcher i höst och vinter.

Upp, därför att Modo blev starkare ju längre klockan på mediakuben tickade.

– Vi såg starkare ut än Växjö, fysiskt sett, och det tror jag beror på hur mycket vi tränat under sommaren. Vi vann eftersom vi orkade lite mer. Titta bara på sudden. Vi pressade ner dem i en hel minut i fyra mot fyra innan vi avgjorde, analyserade Viktor Lööv.

Även för lagkaptenen Samuel Påhlsson gick det upp och ner. Han inledde på bästa sätt genom att snappa upp en missad rensning från Växjöbacken Kristofer Berglund och dra in 1–0 tidigt i matchen. Han blev sedan av med pucken i powerplay då Liam Reddox kunde servera Jani Lajunen ett målgivande friläge fram till 1–1.

Påhlsson sa:

– Egentligen bryr jag mig inte så mycket, men när (mål)nollan drar ut på tiden är det inte så kul. Annars tycker jag att Växjö var bättre än vi under två perioder. I tredje tog vi tillbaka det lite och lyfte oss.

Det var annars en på många sätt typisk premiärmatch, där hemmalaget ville visa publiken prov på frenetisk anfallshockey och där bortalaget spelade mer tillbakadraget och mindre på chans.

Modotränaren Anders Forsberg var tämligen nöjd när han summerade händelserna.

– En bra match till slut, tycker jag. Växjö var lite för bra för oss i början, men sedan växte vi in i matchen. Sedan är det alltid lite speciellt att spela sådana här matcher. Många spelare spelade sin första SHL-match och för min del var det första matchen som tränare för Modo. Då pirrar det lite extra i magen, sa han.

Mer läsning

Annons