Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axel Lindh växlar upp i MTB-karriären

/
  • Axel Lindh har fått ett kontrakt med Specialized Concept Store inför nästa säsong.Foto: Dariusz Sarota/arkiv

Tack och hej, Härnösands CK. Nästa säsong är det halvprofessionella MTB-stallet Specialized Concept Store som gäller för härnösandskillen Axel Lindh.
– Det blir ett naturligt steg i min karriär, säger landslagsåkaren.

Annons

Axel Lindh har varit Härnösand CK trogen under hela karriären och har trampat hem ett stort antal SM-medaljer till moderklubben. Under åren på cykelgymnasiet i Skara har han utvecklats till en given U23-landslagsåkare.

Att det Stockholmsbaserade MTB-stallet Specialized Concept Store nu valt att satsa på den 21-årige HCK:aren till nästa säsong är enbart logiskt.

– För mig skapar klubbytet en rad fördelar. Jag får hjälp med mycket runtom, dessutom får jag köra i samma lag som Matthias Wengelin nästa år. Vi har gjort flera tävlingsresor tillsammans under 2013, han är verkligen en bra förebild. Dessutom är det en riktigt snabb kille att sparras med härnere, konstaterar Axel.

Ja, faktum är att just Wengelin – men även duktige linjeåkaren Alexander Wetterhall – ofta finns på plats som träningskamrater på den västgötska slätten.

– Just nu tränar jag förmiddagar, jobbar eftermiddagar och återhämtar mig på kvällarna. En aningen fyrkantig tillvaro för tillfället, men snart drar säsongen igång igen nere på Cypern.

Mer läsning

Annons