Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artiga curlingvärdar

/

De var inbjudna till LiveChannel Cup av Härnösands curlinggymnasister – och de unga utländska gästerna blev mycket vänligt bemötta i nya curlinghallen på Högslätten. Det blev schweizisk och norsk seger.

Annons

Premiärupplagan av juniorturneringen LiveChannel Cup skulle bli ett startskott för Härnösand som arrangörsstad internationellt.

– Det blev det definitivt. Lagen som var här verkade väldigt nöjda och jag är övertygad om att vi kan få hit ännu fler utländska lag nästa gång. Alla inblandade har gjort ett kanonjobb, säger curlingsgymnasiets lärare, Mathias Mabergs.

Ett extra omnämnande får den unge isfixaren Lorenz Krammer, utbytesstudent från Schweiz som inte hade något lag att spela i till skillnad från de flesta eleverna.

Sportsligt lyckades gymnasiets egna elever bäst på flicksidan. Åt det norska laget Stabekk fanns dock inget att göra. De gick rakt igenom turneringen med idel klara vinster.

I finalen väntade det unga Sundbyberg/Panthera med ettorna Fanny Sjöberg, Isabella Wranå och Jennie Wåhlin samt årskurstvåan Elin Lövstrand.

– Nu slutade det 5–1 i finalen efter ett antal stulna ettor, men det här unga tjejlaget har framtiden för sig. Norskorna var flera år äldre, påpekar Mabergs.

På killsidan sattes stora förhoppningar till Härnösandslaget Rite-Ice.

– Vi har inte fått det att klaffa fullt ut än. Vi är på god väg, men det är för ojämnt fortfarande. Men vi borde grejat en finalplats, vi hade ju chansen att avgöra semin mot schweizarna vid ett par tillfällen, konstaterar Fredrik Nyman som hade en dubbel för vinst men den vickade in för en etta och sedan förlust i skilje, 3–4.

Rite-Ice kunde dock lika gärna åkt i kvarten mot klubbkompisarna i Castrix.

– De spelade riktigt bra den här helgen och blir en tuff utmanare på JSM senare i januari, siar Nyman som nu slutade fyra.

Finalen vann lag Baden/Schweiz över överraskningslaget Österrike med knappa 6–5.

Mer läsning

Annons