Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är du en förlorare, Micke?

DOMSJÖ. Statistik ljuger aldrig.
Men den går att förändra.
I morgon tänker Mikael Pettersson visa att han är en vinnare.

Annons

Modo Hockeys store lille krigare har inte precis världens snyggaste facit när det gäller att vinna viktiga matcher. Han har varit med om att förlora två SM-finaler, en femte och avgörande semifinal och en sju matcher lång kvartsfinalserie.

I SAMMA LÄGE
I morgon är Modo där igen, en direkt avgörande match hemma i Kempehallen. Final mot Färjestad eller semester är alternativen.
Okej, statistiken ljuger inte, men jämför man med Frölunda är vi riktiga vinnare. De går ju nästan aldrig längre än till kvartsfinal, säger Micke.
Vi pratas vid dagen efter den fjärde SM-semifinalen, en dag där bara vila står på programmet.
Micke är hemma med familjen och laddar om batterierna för den femte och avgörande matchen. Micke har varit med om det här förut och det är bara i semifinalen mot Brynäs för två säsonger sedan som Micke fick lämna isen som en vinnare i en vinna eller försvinna-match.
Det som känns skönt är att vi har avgörandet hemma i Kempis. Det kommer att bli ett sanslöst tryck från publiken.
Å andra sidan har Modo förlorat två avgörande matcher på hemmaplan, femte finalen mot Brynäs 1999 och sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Luleå i fjol.

BRÄNSLET TOG SLUT
Men det är historia. Självklart är det oerhört skönt att ha den här matchen på hemmaplan. Frölunda är bra i Scandinavium.
Visst, det såg vi på skärtorsdagen. Frölunda vann och fick Modo att se förvånansvärt blekt ut, något som Micke håller med om.
De körde på oerhört i början, fick två psykologiska mål och kunde spela på resultatet samtidigt som det kändes som om vi fick slut på bensin.
Det som talar för Modo är att laget under den 50 matcher långa grundserien, och också i slutspelet, inte haft någon längre svacka. En dålig match, sedan har laget tagit sig upp banan igen som om ingenting hänt. Och det är just jämnheten som gör att Modo vinner semifinalslaget på söndag. I alla fall enligt Mikael Pettersson.
Vi är inte fysiskt slitna då vi gått runt på många spelare. Dessutom har vi varit otroligt stabila hela säsongen, knappt haft någon djupdykning.

TREVLIGT FAKTA
Modo har spelat fem slutspelsmatcher i Kempehallen den här vårvintern och har fem segrar. Modo har 124 på Frölunda från den senaste veckans möten och det är något som definitivt talar för Modo.
Och skulle Modo ta sig till final så är det en enorm prestation.
Det tycker jag då vi var svårbedömda inför säsongen. Vi hade en hel del nya spelare och en ny tränare, men det har gått över förväntan.
Vi har en lättsam stämning i laget.Bäckis (Per Bäckman) satte mer press på oss. Brithén säger bara åt oss att gå ut och ha kul.
Det tänker Micke Pettersson ha i morgon.
Och visa att han är en vinnare.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons