Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö kryper närmare

/
  • Martin Åbergs fina individuella prestation låg bakom en av Anundsjös bästa chanser i den första halvleken.
  • AIF-ledarna Robert Bergström och Johnny Dahlbäck var självklart glada efter 2-0 mot Piteå.

Anundsjö kryper allt närmare Skellefteå i tabelltoppen av division 2.
För efter Anundsjös 2-0 mot Piteå hemma på Olympia skiljer det numera bara en poäng mellan lagen inför de två omgångar som återstår att spela.
– Det här fixar vi, fastslog Anundsjös Martin Åberg direkt efter slutsignalen.

Annons

Det skiljde tre poäng och fem mål i Skellefteås favör inför den här omgången. Men avståndet krympte både när det gäller poäng och målskillnad eftersom Skellefteå "bara" mäktade med ett oavgjort resultat mot Boden:

– Ett oavgjort resultat i Skellefteå är taget även om jag självklart önskat att Boden tagit alla tre poängen. Men nu har vi skickat signaler till Skellefteå och vi ska göra ett ärligt försök att ta hem seriesegern, sa en märkbart nöjd Robert Bergström efter hemmavinsten mot Piteå.

Men även om det var rättvist till slut så var det här ingen kassaskåpssäker seger för Anundsjö. Första halvleken vanns av Anundsjö på poäng, men det var mållöst efter 45 spelade minuter:

– Första 20-25 minuterna var jämna, sedan tycker jag att vi tar över spelet och skapar tre riktigt bra målchanser genom Oskar Lindmark, Marcus Norberg och Luis Vasquez, summerade Robert Bergström den första delen av matchen på Olympia.

Det ska också poängteras att Anundsjö borde haft en indirekt frispark i straffområdet sedan en Piteåspelare gjort ett tillbakaspel som målvakten plockade upp med händerna. Men märkligt nog kom det ingen avblåsning från domaren Rickard Lingensjö från Kvissleby.

Spelkvalitén sjönk en aning i andra halvlek fast det ska samtidigt understrykas att underlaget inte var helt enkelt att bemästra för spelarna efter allt regn som föll över Olympia den senaste veckan.

Lagen bytte chanser med varandra och tiden tickade i väg oroväckande snabbt för Anundsjö som jagade ett ledningsmål. Till sist fick de utdelning och det var backen Martin Dimoski som utnyttjade en retur och behärskat satte bollen i nät med en bredsida i matchen 79:e minut och bara några minuter senare stängde inhoppande Toby Davis matchen genom att sätta dit 2-0.

– Det är fortfarande fördel Skellefteå genom att de är en poäng före oss. Men de har pressen på sig och vi ska till att börja med se till att vinna våra två matcher som återstår.

Division 2 Norrland

Anundsjö-Piteå 2-0 (0-0)

1-0 (79) Martin Dimoski, 2-0 (82) Toby Davis.

Domare: Rickard Lingensjö Kvissleby.

Publik: 302

Mer läsning

Annons