Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö fortsätter jakten

/
  • Förhoppningsvis får Anundsjö jubla i dag också på Olympia. Piteå gästar och Anundsjö behöver tre poäng i jakten på serieledande Skellefteå.

Med tre omgångar kvar går Anundsjö IF vidare i jakten efter serieledande Skellefteå i fotbollens division 2.
Skellefteå är inför dagens omgång tre poäng före AIF och har dessutom fem mål bättre i målskillnad.

Annons

Därför är det nödvändigt med tre poäng för Anundsjö som tar emot Piteå hemma på Olympia i eftermiddag och tränaren Robert Bergström mörkar inte:

– Vi går för seger, säger AIF-tränaren.

Anundsjö vann med matchens enda mål på bortaplan mot Piteå och på frågan vad vi kan förvänta oss för matchbild i dag svarar Robert:

– Jag tror på en offensiv match där vi måste framåt för att vinna matchen och Piteå är ett offensivt lag i grunden. Förhoppningen är ju att vi ska ta kommandot och komma ut starkt från start, vilket vi brukar på Olympia.

– Det brukar alltid bli bra matcher med högt tempo när vi spelar mot Piteå och förhoppningsvis blir det något liknande idag. Vi har ett bra hemmafacit mot Piteå och det är en fördel också när vi går in i matchen.

Anundsjö kommer stärkta av en mycket stark vändning av matchen mot Robertsfors förra helgen där AIF vände 0-2 till 3-2 i den andra halvleken:

– Det var en stark vändning och helt i sin ordning också om jag ska vara ärlig. Vi var mycket bättre än Robertsfors i den andra halvleken och borde vunnit med större siffror. Det är klart att den prestationen finns i bakhuvudet på spelarna till denna match.

För Skellefteå väntar en riktigt svår match i dag. De tar emot formstarka Boden som med åtta raka vinster är höstens lag i serien.

Känns det som att den här matchen är Skellefteås svåraste hinder i det program som återstår?

– Skellefteå är jagade och kan tappa poäng mot samtliga motståndare, men Boden har åtta raka segrar och blir något att bita i. De har en svår situation, men leder ändå serien och har allt i egna händer.

Skellefteås match börjar en timme tidigare er, vilken koll har ni på den matchen?

– Vi kommer att ta reda på slutresultatet när vi har pausvila. I övrigt har vi en match att spela och vinna så fokus ligger där.

Känner ni någon press eller är det Skellefteå som har största trycket på sig?

– Vi fokuserar bara på att gå ut och vinna matchen. Vi har ju fått en andra chans att ta detta då Skellefteå förlorade mot Piteå och Skellefteå kan bara förlora seriesegern i detta läge. För oss är det bara att försöka vinna vår match och sätta press på Skellefteå.

Vårt andra ångermanländska lag i serien, Härnösands FF, spelar också på hemmaplan och tar på Högslättens konstgräs emot tabelljumbon Robertsfors. HFF vill förstås plocka med sig tre nya poäng så att hoppet om en tredje plats i tabellen lever vidare.

Ett pinnhål lägre ner i seriesystemet är det också spännande, men där handlar det framför allt om bottenstriden. Tabelljumbon Friska Viljor tar i eftermiddag emot Höga Kusten Fotboll i ett prestigefyllt derby på Skyttis.

Tre poäng är ett måste för Friska Viljor, men lätt blir det inte. Höga Kusten har inte förlorat mot FV på väldigt länge. I samma serie möter Junsele serieledande Ånge på bortaplan och Kramfors som också är indraget i bottenstriden möter IFK Östersund på bortaplan.

Mer läsning

Annons