Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö föll på mål islutminuten

SUNDSBRUK Dålig insats i första halvlek.
Speluppryckning och övertag i andra.
En snöplig snedspark i den 88:e minuten gjorde att Anundsjö förlorade borta med 2-3 mot Sund i fotbollstrean.

Annons

Anundsjös spel i första halvlek var under all kritik. De blå lyfte upp laget för mycket vilket gjorde att Sund fick vidöppet framför Anundsjös målvakt Andreas Lindberg.
Vi lät dem göra för mycket framför mål. De kunde lyfta över bollen över vår backlinje som låg för högt och på så sätt fick de till målchanser, sa Lindberg.
Efter 17 minuter kom också ledningsmålet för hemmalaget. Anundsjö kom många gånger upp till anfall men lyckades aldrig få till någon riktigt farligt skott.
Kvitteringen kom efter dryga halvtimmen. När en Sundspelare tog bollen med handen inne i straffområdet blåste domare Mathias Eneberg straff.
Mittfältaren Oscar Westberg klev upp och la in bollen enkelt med en bredsida.
Anundsjös försvarsspel var stundtals oorganiserat vilket bäddade för att Sund tog ledningen igen strax före paus.
Efter att ha spelat tafatt de första tio minuterna av andra halvlek kom uppryckningen.
Anundsjö skapade fina målchanser och utbetalningen kom när det återstod en kvart kvar att spela. Efter en snabb spelvändning kunde Per Byström sätta ett välplacerat och stenhårt skott som innebar 2-2.
Efter detta fortsatte de att skapa men istället gick det åt andra hållet.
Andreas Lindberg berättar:
-- De kom på ett uppspel och fick till ett inlägg. Vår back skulle rensa undan bollen men fick snedträff och bollen gick till Sund. De blev frispelade av vår egen spelare. Då kändes det tråkigt, jag tycker att vi borde ha vunnit.
Och tränare Yngve Persson håller med:
Vi hade en medioker första halvlek. Vi gick inte in i närkamperna med rätta glöden, vi var vid sidan om hela tiden. Andra halvlek var mycket bättre. Jag tycker att vi borde ha haft med oss minst en poäng hem. De fick ett turmål helt enkelt.
Förlusten innebär att Anundsjö nu ligger på kvalplats två poäng till säker mark. Nästa helg lär det inte heller bli enkelt att knipa poäng i bottenstriden när de tar emot ett Stockvik som hållit nollan fyra matcher på raken.

SPORTEN

Mer läsning

Annons