Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö föll på en straff – tyckte tränaren

BREDBYN. Anundsjö har genom åren varit erkänt svårslagna på Olympias gräsplan.
I går gästade Gimonäs arenan och var ofina nog att lägga beslag på alla tre poängen efter en inte alltför bra match som slutade 1–2 (0-0).

Annons

Det svider verkligen att vi inte fick med oss några poäng här säger Anundsjös tränare, Yngve Persson, lätt besviken efter matchen.
Normalt borde vi fått utdelning på alla chanser vi skapade i första halvlek, anser Persson.
Visst, hemmalaget öppnade med att rada upp chanser i matchinledningen. Det var främst Henrik Jonsson och Per Byström som rann igenom Gimonäsförsvaret gång på gång men den rätta udden i avslutningarna infann sig inte.
Det dröjde nästan 20 minuter innan bortalaget fick iväg sitt första skott på mål men sedan avtog hemmadominansen allt mera och det var Umeålaget som spelade den bättre fotbollen resten av halvleken.

IDÉFATTIGT SPEL
Anundsjös spel blev idéfattigt och det saknades fantasi i anfallsförsöken. Laget blev också alltför långt med stora avstånd mellan lagdelarna vilket innebar att forwards inte fick något understöd bakifrån. Framförallt mittfältsspelarna Oskar Westberg och Mats Norberg stannade för djupt ner på planen och det blev väldigt lättläst för bortaförsvaret.
Bredbygänget öppnade även andra halvlek med en utomordentlig chans då Henrik Jonsson drev ned till kortlinjen och lyfte in en perfekt lyra till Per Byström som dock nickade utanför.
Ute på planen var det alltjämt Gimonäs som förde spelet med bättre passningsspel och fyndigare linjer i sitt spel.

BJUDNING AV DOMAREN
Domaren hittade en fasthållning efter åtta minuter inne i straffområdet som renderade i en straff för västerbottningarna och 0-1 var ett faktum.
Det var ju en klar bjudning av domaren, menade anundsjötränaren, som ansåg att matchen avgjordes där.
Sedan fick dom 2-0 målet som kom av den stressituation som uppstod efter deras första mål.
Kanske var det så, men det var hur som helst ett utomordentligt snyggt mål där Gimonäs irrationelle Johan Larsson efter fint förarbete kom loss på högerkanten och slog ett fint inlägg bakom AIF-försvaret där Ali Mohammodi mötte med högerfoten och förpassade bollen utom räckhåll för hemmamålvakten.
Hemmalaget svarade dock med att reducera i den 70:e minuten då Oskar Westberg tryckte in bollen efter ett eget genombrott.

FICK FART PÅ ANFALLET
Ungefär i samma veva gjorde även hemmalaget ett par byten och flyttade bland annat upp mittbacken Erik Söderkvist i anfallet.
Det var ett drag som fick fart på anfallsspelet och åstadkom ett rejält tryck mot motståndarmålet. Gimonäs fick nu enbart slå ifrån sig och det lyckades man med tiden ut.
Ser man till spelet var slutresultatet inte mycket att orda om även om Anundsjö skapade lika många chanser.
Målvakten Andreas Lindberg och högerbacken Jonas Enock bäst för dagen i hemmalaget.
Det go vi skapade den sista kvarten tar vi med oss till nästa match avslutade Yngve Persson som försökte se det positiva i Anundsjös spel.

BIRGER BYSTRÖM

Mer läsning

Annons