Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anundsjö blev blåsta på segern

/
  • Marcus Norberg var Anundsjös bäste spelare och även målskytt i 1-1 matchen mot Assi.

Anundsjö tappade viktiga poäng mot Assi i striden om seriesegern i division 2.

– Det känns riktigt surt genom att vi dessutom åkte på två felaktiga domslut. Först fick vi ett mål bortdömt för offside och sedan kvitterade de på ett mål som föregicks av en solklar hands, sa AIF-tränaren Robert Bergström efteråt.

Annons

Som ni förstår utspelade det sig en hel del dramatik i matchen och tyvärr blev det Anundsjö som var de stora förlorarna.

För efter en spelmässigt jämn första halvlek tog AIF över kommandot ordentligt och skapade fyra riktigt heta målchanser. Nu kom 1-0 välförtjänt efter att Marcus Norberg tagit tillvara på en målvaktsretur som Luis Vasquez tvingade fram efter en nick. Ett mål som kom när kvarten var spelad av andra halvlek.

– Här har vi full kontroll på matchen och med ungefär 20 minuter kvar att spela nickar Martin Åberg in 2-0 för oss. Men målet vinkas bort av en linjeman för offside. Felaktigt, där skulle det varit mål, ansåg Bergström.

Anundsjö skapade dock fler chanser och ett 2-0 mål hängde i luften eftersom Assi, som krigar för nytt kontrakt, i princip inte skapade någonting av värde.

Därför kom det som en kalldusch när hemmalaget kvitterade i matchens 89:e minut och det var verkligen upprörda känslor i AIF-lägret efter målet.

– De slår ett inlägg som killen tar ned med handen innan han gör mål. Jag brukar inte vara den som gnäller på domaren, men det här var verkligen ett misstag av honom.

– Sedan kan jag tycka att vi borde gjort mål på någon av våra chanser tidigare och då hade det här inte blivit avgörande.

Tyvärr för Anundsjö vann Skellefteå samtidigt över Robertsfors vilket betyder att AIF nu har fyra poäng upp till ledarlaget från Västerbotten.

Fakta

Division 2 Norrland

Assi-Anundsjö 1-1 (0-0)

Assi: Andreas Nilsson.

A: Marcus Norberg.

Publik: 163

Mer läsning

Annons