Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen kom förstasegern för Örnsköldsvik

– Det här var stor sten som föll från grabbarnas hjärtan och även för oss ledare.
Mikael Sundell, tränaren i Örnsköldsvik var lättad efter hans lag besegrat Sundsvall med 4-2.

Annons

Laget har gjort bra matcher mot tilltänkta topplag som Östersund, Kiruna och Piteå utan att få full utdelning, men i bortamötet kom äntligen Örnsköldsviks första seger under ordinarie tid.

– Vi gjorde en bra match och spelade ett kreativt anfallsspel kombinerat med en bra defensiv.

4-2 målet genom Henrik Vallin i boxplay, visade sig bli väldigt viktigt psykologiskt. Det kom i mitten av den sista perioden.

Men det såg ut gå illa till att börja med, Örnsköldsvik fick ett mål bortdömt redan i matchupptakten och strax efter gjorde Sundsvall 1-0.

– Vi lyckades vända spelet snabbt och fick ett bra tryck i anfallsspelet och grabbarna jobbade oerhört hårt över hela banan.

Sundsvall tryckte på bra i slutet efter att ha tagit ut målvakten, men ett uppoffrande försvarsspel gjorde att Örnsköldsvik kunde hålla undan och ta en rättvis seger.

– Grabbarna visade att det finns kvalitet i det här laget, vi skapade också ett par frilägen som kunnat resultera.

Målvakten Hugo Edlund var nära nog omutbar, av backarna plussar vi för Modo-lånet Josef Ingman, Janne Öberg och Fredrik Sjödin. Offensivt gjorde alla forwards en bra insats.

14 sekunder in i den andra perioden hände en otäck olycka, där Örnsköldsviksforwarden Oscar Johansson fick ett skott i hjälmen, det tog så hårt att den sprack och han fick föras till sjukhus. Det gjorde att den här matchen blev försenad.

Mer läsning

Annons