Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen, Friska Viljor...

Örnsköldsvik. I gassande sol och sommarvärme bröt FV förlustraden – vann stort som bortalag hemma på Skyttis. Men det var motståndarnas enda mål som rev ner mest applåder från publiken.
Och i paus var ÖGK:s gymnastikflickor ett uppskattat inslag.

Annons

Nu gällde matchen inget annat än äran det var en vänskapshistoria mellan ÖA:s sammansatta lag och Friska Viljors a-trupp men den kan vara nog så viktig.
För FV:s del betydde matchen att man bröt förlustraden och måltorkan. Laget har förlorat sina tre senaste och bara gjort tre mål totalt. I går gjorde man åtta mål. Segersiffrorna blev 1-8 (0-5).
Vi har ju inte gjort mål de tre senaste matcherna, nu fick vi göra några, sa FV-tränaren Janne Westerlund efter matchen.

ROLIGT AVBROTT
Visserligen var matchen kanske ingen större värdemätare för FV men den har ett värde för laget ändå.
Det var ett roligt avbrott, sa Janne Westerlund och förklarade att matchen ersatte en vanlig träning.
Det är alltid roligt att få göra något annat.
För ÖA:s del betyder förlusten att man vill ha revansch, något som kan bli möjligt först nästa år och i så fall är det helt enligt planerna. Förhoppningarna med gårdagens arrangemang är nämligen att det ska bli en årlig tradition.
Det här är något att bygga vidare på för framtiden, säger ÖA:s sportchef UIf Eklund, som är initiativtagare till matchen.
Hoppas vi kan fixa det bättre till nästa år och att tjejerna kan vara med, fortsatte Eklund och syftade på Örnsköldsviks fotbollsdamer.
Meningen var att det skulle spelas en dammatch med motsvarande upplägg som herrarnas, men spelschemat lade hinder i vägen för ett deltagande i år.

FV VAR EFFEKTIVT
Men fotboll var inte den enda idrotten på Skyttis igår. ÖGK deltog med två flickgrupper som i pausen underhöll med att visa upp sina program i rytmisk gymnastik ett uppskattat inslag av publikens reaktioner att döma.
Matchen då?
FV vann komfortabelt även om ÖA-spelarna stundtals förde matchen. Det skedde mest på mittplan och anfallen var för det mesta en enkel sak för FV-försvaret. Dock kom ÖA igenom vid ett par tillfällen men saknade den riktiga skärpan i avslutningarna med ett undantag: Magnus Westmans mål i sista spelminuten.
Han svarade för en viljeinsats när han kämpade om en löpboll med en FV-försvarare. Båda nådde bollen samtidigt strax utanför straffområdet men Magnus Westman skulle bara ha den. Han fick den sköt ett distinkt skott rakt i mål. Det betydde 1-8.
I det läget bröt jubel och rungande applåder ut på läktaren.
ÖA-lagets tränare Bojan Månsson var trots storförlusten nöjd med insatsen.
Spelmässigt står vi upp bra, sa han.
Synd att det rinner iväg målmässigt. Jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden de fick bra utdelning, sa Månsson som redan ruvar på revansch:
Nästa år tar vi dem.


KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons