Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen, Friska Viljor

SUNDSVALL. Han har funderat. Och funderat. Och funderat.
Nu har Daniel Johansson bestämt sig.
Och Friska Viljor fått en riktigt vass anfallsförstärkning.

Annons

Ja, det blir Friska Viljor för mig kommande säsong, säger Daniel Johansson när ÖA når honom i hemmet i Sundsvall. Känns jäkligt skönt att ha bestämt sig.
Men det var inget självklart val. Den målfarlige anfallaren återvände till hemstaden Sundsvall efter två säsonger hos Östersunds FK, seriekollega med FV i division II Norrland av sociala skäl. Dottern Izabelles ankomst gjorde att han och sambon Linda ville ha nära till sina föräldrar.

BEHÅLLER AMBITIONEN
Att nästan omedelbart bryta upp igen kändes dubbelt jobbigt.
Dels personligt, men också gentemot Östersund. Jag trivdes kanonbra däruppe, och att flytta lika långt i en annan riktning känns taskigt mot dem. Hoppas de inte tyckar illa om mig nu.
Att Daniel Johansson ändå fallit för FV:s locktoner beror på flera faktorer. Föreningen har ordnat med lägenhet och skaffat jobb åt både honom (personlig assistent) och Linda (hemsjukvårdare), han får fortsätta samarbetet med tränaren Janne Westerlund och han slipper sänka sina ambitioner. 23-åringen hade faktiskt redan skrivit på för division IV-klubben Essvik.
Fast det där löser vi. Jag hade egentligen tänkt ta ett år i Essvik och sedan kanske flytta tillbaka till Östersund, men nu blir det Friska Viljor i stället.

Något som får FV:s fotbollsbas Jerry Häggström på synnerligen gott humör.
Härligt! utbrister Häggström, på affärsresa i Frankrike när ÖA-sporten förmedlar nyheten.
Det här visar att vi kan landa bra spelare även utanför kommunen.

ETT DRÖMFÖRVÄRV?
Ja, utan att sätta för mycket tryck på Daniel så var det ju framåt vi hade störst problem under fjolåret.
Förväntningarna är dock inget som stör måltjuven Johansson. Tvärtom. Inför förra säsongen satte han rejäl press på sig själv genom att utlova 20 fullträffar, och hade han fått vara skadefri hade målsättningen sannolikt infriats.
Jag missade sex matcher, men 18 mål på 16 matcher tycker jag är godkänt.

Vi talar alltså om en boren målkung. Året innan han flyttade till Östersund stänkte Daniel Johansson in femton mål för Stockvik trots att laget åkte ur tvåan och är fast besluten om att i svartgul tröja slå sina egna noteringar.
Det är dags att höja ribban. Vad sägs om 25 mål? Minst 20 ska det i alla fall bli, lovar han.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Teknisk, snabb och målfarlig. Fast det finns en hel del att förbättra.

SOM VADDÅ?
Huvudspelet, till exempel. Och så kan jag bli starkare.
Även om Johansson anser sig kunna bli vassare och mer komplett var han redan i vinter ett intressant namn för GIF Sundsvall. Ryggproblem satte dock stopp för det tilltänkta provspelet, och sedan dess har han inte hört mer från allsvenskarna.

"SER SPÄNNANDE UT"
Nu blir blir det alltså Friska Viljor i stället. Ett ettårskontraktet ska undertecknas när FV på söndag möter Timrå i Nordic-hallen i Sundsvall, och några dagar senare går flyttlasset norrut.
Därefter väntar hårdkörning med de nya lagkamraterna.
Har inte träffat dem ännu. Det enda jag vet om FV är att laget varit starkt på fasta situationer. Lyft frisparkar in i straffområdet.

Inte riktigt ditt spel...?
Nä, jag vill gärna ha bollen på mig och efter backen. Hoppas det ska funka.
Var i tabellen kommer vi att hitta FV?
Vi kanske inte vinner serien, men bland de fyra bästa ska vi kunna vara.

Med Daniel Johansson ombord är det slutvärvat för Friska Viljor, och Jerry Häggström andas optimism. Inte minst vad gäller lagets offensiv.
Nu ser den riktigt spännande ut. Dels tack vare Daniel, dels som Håkan Boström har fått träna ikapp under ett och ett halvt år och Sulan (Senad Zulovic) gjort sitt plågaoår.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons