Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick Niklas Nordgren göra mål

/
  • Kom i min famn, Niklas Nordgrens 2-1 mål var hans första sedan han kom till Modo och ville han givetvis tacka Mattias Ritola för den fina framspelningen.

Det var många Modospelare som pustade lättat ut efter nyckelvinsten med 4-1 mot Örebro.

Gladast: Niklas Nordgren, som fick spräcka sin målnolla.

Annons

– Klart det känns bra, det är alltid skönt att få hänga dit första pucken, men jag är ju halvgammal, 34 år, så det har ändå varit relativt lugnt, konstaterade Modoforwarden.

Hemmalaget var illa ute i främst den första delen av mittenperioden där Örebro var det lag som skapade mest målchanser.

– Det var tillknäppt och få skott. Örebro blottade sig inte i onödan och det blev mycket ställningskrig. Sedan var vi rädda att trycka på alltför mycket och få spelvändningar mot oss.

I ärlighetens namn var det här ingen bra match, snarare tvärtom. Framför allt de första 20 minuterna var temposvaga och chansfattiga.

– Det viktigaste var att vi tog tre poäng trots att vi inte gjorde någon av våra bättre matcher. Jag tror att det här betyder mycket för oss inför fortsättningen. Det här var ju vår tredje raka seger hemma i Fjällräven Center.

I mittenakten var Modo riktigt illa ute, inte bara för att närkingarna gjorde 1-0, utan lika mycket för att Örebro var det lag som dominerade och skapade mest.

– Per-Åge Skröders mål kändes oerhört viktigt för oss att få med inför avslutningen.

Ja, norrmannen nöp till med en riktig projektil som letade sig upp i nättaket på Dave Spinas pass snett bakåt.

Det gav Modo energi inför slutfasen.

Och sedan klev Niklas Nordgren fram, men strax innan hade han åkt ut efter en holding.

– Det var nervösa minuter, det är aldrig roligt att ta en utvisning i anfallszon, men grabbarna gjorde ett storstilat arbete i boxplay.

Väl inne på isen igen behövde veteranen bara elva sekunder för att ge laget en skjuts mot segern.

– Jag fick ett fint pass av Skröder och skarvade pucken vidare till Ritola, som gjorde ett verkligt fint förarbete till mig, det var bara att raka in trissan. Ett sånt pass går inte att missa.

2-1 till Modo i upptakten av den sista perioden ändrade också matchbilden, plötsligt satt hemmalaget i förarsättet, även om Örebro också stack upp i ett par farligheter.

– Personligen tycker jag att det gick hyfsat för vår kedja, vi skapade en del i chansväg trots att matchen inte som helhet var bra.

Själv är Niklas mest glad åt att vara tillbaka igen på isen efter sin höftoperation och långa bortavaro.

– Jag spelade min sista match i mars, sedan gick jag och väntade på operation till i maj. Allt kan givetvis bli bättre, men det är bara att jobba på.

Mer läsning

Annons