Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen en skalp, AIK Hockey!

Annons
Äntligen en skalp, AIK Hockey!

Efter att ha slagit jumbolagen, spelat jämnt mot mittenlagen och varit chanslösa mot topplagen, bröts mönstret för AIK Hockey igår.

Hemma mot tabelltvåan Östersund tog man en övertygande vinst, 6-3 (1-1, 2-0, 3-2).

Just det faktum att AIK Hockey nu visade att man även kan ställa till det för topplagen, kommer att betyda mycket för upplösningen av division I Norra.

Undertecknad är beredd att äta upp båda pressmackorna om inte det blir en slutlig tredjeplats för laget när tabellen skall summeras den 2 mars.

Mot Östersund stod det visserligen och vägde länge och väl.

Men tack vare att AIK Hockey den här gången undvek att bjuda på något, så blev ett bättre målvaktsspel och en vassare förstaline det som avgjorde matchen.

- Plus att de övriga två femmorna spelade så disciplinerat och rejält, tillägger AIK Hockeys coach Jens Larsson.

- De har verkligen hittat rätt i sitt spel de senaste matcherna, berömmer han.

Och visst. AIK Hockeys andra- och tredjefemma (utan etablerade namn som Martin Blomqvist och Joakim Eriksson) svarade för ett gediget arbete, men...

...på något vis går det inte att komma ifrån att det är en fröjd att se AIK Hockey:s förstafemma emellanåt.

Två robusta backar i Andreas Åström och Henrik Bergfors bakom tre ytterst spelintelligenta forwards bestående av Pa Jallow, Stefan Gradin och Johan Granlöf.

Östersund hängde inte alls med i svängarna när de fick upp speeden. Det syntes tydligt i målprotokollet. Igår gjorde den här enheten fem av de sex målen...

- Härligt att vi fick ta en skalp vi också någon gång. Och att det dessutom funkande så bra spelmässigt gör ju inte saken sämre direkt. Nej, idag var det faktisktt "djäkligt kul att spela", konstaterar Stefan Gradin.

Förutom förstafemman får även målvakten Fredrik Hagberg och backparet Stefan Eriksson/Robert Kassberg högsta betyg. Just Kassberg var ruggigt bra igår...ja, till och med målskytt.

Jens Näsman

jens.nasman@tidningen.toAIK Hockey-Östersund 6-3 (1-1,2-0,3-2)

Första perioden: 1-0 (5.44) Stefan Gradin (Andreas Åström), 1-1 (19.53) Tomas Nyström (Jens Nordström).

Andra perioden: 2-1 (17.20) Robert Kassberg (Stefan Gradin), 3-1 (18.29) Christoffer Jonsson).

Tredje perioden: 3-2 (6.57) Jörgen Roos (Jens Axne) spel 5 mot 4, 4-2 (11.57) Johan Granlöf (Stefan Gradin) spel 5 mot 4, 4-3 (14.28) Jens Nordström, 5-3 (14.41) Pa Jallow (Johan Granlöf, Stefan Gradin), 6-3 (17.56) Stefan Gradin (Pa Jallow).

Skott: 31-30 (8-6, 11-8, 12-16)

Utv: AIK - 8 x 2, ÖIK 5x2, 1x10.

Domare: Hans Skoglund, Härnösand

Publik: ca 175

Mer läsning

Annons