Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin sköt bort sig i stående

/
  • Anna-Karin Strömstedt hängde med bra under halva jaktstartsloppet. Men tyvärr sköt hon bort sig i stående och fick nöja sig med en 33:e plats.

Det blev dubbelt norskt i damernas jaktstart i Hochfilzen där Synnoeve Solemdal var först över linjen och tog sin första världscupseger i karriären.

Världscupledaren Tora Berger tog silvret, Kaisa Mäkäräinen bronset och först på 33:e plats kom dagens bästa svenska, Anna-Karin Strömstedt.

Annons

Andra svenska bidraget i tävlingen var Elin Mattsson som körde in på 49:e plats. Tyvärr var Jenny Jonsson och Elisabeth Högberg, I 21 IF, inte kvalificerade genom att de hamnade utanför 60-bästa listan i sprintloppet i fredags.

Anna-Karin Strömstedt var med bra i loppet efter två skjutningar men tyvärr sköt hon bort sig i båda stående skjutmomenten. Först missade hon två skott och sedan blev det tre prickar kvar i sista skyttet.

Men det vi får glädja oss åt denna dag, sett med svenska ögon, är Fredrik Lindström som alltså gjorde sitt bästa VC-lopp för säsongen genom en fjärde plats.

Mer läsning

Annons