Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanland vann kvaldrama

Ångermanlands P96-lag är ett kvalsteg från att nå semifinal i SM.
– Det är sista svängen med det här gånget så jag hoppas vi får fortsätta länge, säger tränaren Andreas Persson.

Annons

Ångermanlands bästa spelare födda 1996 eller senare deltar i Cup Byggnads som också har SM-status och i lördags var det kvalspel mot grannen Medelpad i Nordichallen i Sundsvall, en match som Ångermanland vann med 2–1 trots att man hamnade i ett tidigt underläge.

– I första halvlek gör Medelpad mål på en av de få chanser de skapar, men vi gör heller ingen riktigt bra halvlek, säger Andreas Persson.

I andra halvlek lyfte Ångermanland upp spelet och satte högre press och det gav resultat. I den 60:e minuten kvitterade Destin Meshe (förre FV-spelaren som numera går på fotbollsgymnasiet i Norrköping, men har dispens för att representera Ångermanland) och knappa kvarten senare gjorde Sollefteås Niklas Sundelin segermålet.

– Medelpad hade en del farliga omställningar, men jag tycker att vi vann rättvist, säger Persson.

I slutet blev det spännande då Medelpad jagade kvittering och med minuten kvar blev det en straffsituation där dock Ångermanland fick frisparken med sig.

I mitten på januari väntar ett nytt kvalspel, återigen i Nordichallen och då möter Ångermanland Jämtland/Härjedalen och Västerbotten. Segraren där tar sig till SM-semifinal.

Ångermanlands bästa mot Medelpad var mittfältarna Rasmus Engström (Husum) och Tobias Wiklund (Härnösand) samt ytterbacken Jonas Edlund (Höga Kusten).

Mer läsning

Annons