Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatör-EM för kuskar till Dannero

Annons
Amatör-EM för kuskar till Dannero

Den 22 juli kommer amatörkuskar från Europa att tampas om EM-titeln på Dannero travbana.

- Det stämmer, vi fick en förfrågan för ett par veckor sedan och har tackat ja, bekräftar sportchefen Mats Sahlén.Det är banorna Hagmyren, Dannero och Östersund som tillsammans delar på arrangemanget.

- Genom att "Myren" kör på söndag, vi på måndag och Östersund på tisdag. Kan EM-tävlingen avgöras inom en kort tidsperiod.

Bergsåker fanns också med i bilden, men genom att den banan kör på en torsdag, skulle tävlingen få en dags mellanrum och därmed föll den tanken.

Totalt ska fem lopp köras innan EM-segraren kan koras, först via ett lopp på Hagmyren, två på Dannero och slutligen lika många uppe i Jämtland.

- Vad jag vet så är det första gången som Dannero travbana är värd för ett sådant arrangemang. Vi har ju haft amatör-SM genom åren, men nu blir det här något helt nytt och givetvis är det skoj för oss.

Även om kusknamnen är okända och knappast lockar någon större publik än vanligt till banan, borde arrangemanget ge lite extra PR.

- Framförallt är det kul att amatörerna från många olika länder får träffas och tävla, konstaterar Sahlén.

Som inte vet mycket mer än vilket datum EM:et går på Ådalsbanan.

- Ärligt sagt har jag ingen aning om hur upplägget blir, men precis som alltid vid sådana här sammanhang kommer kuskarna att lottas på hästarna. Så där gäller det nog att ha lite tur med fru fortuna och få en bra häst för att kunna vara med i kampen om EM-titeln.

fotnot: Tävlingarna körs enligt följande, 21 juli Hagmyren, 22 juli Dannero och slutligen på Östersund den 23 juli.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons