Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alpina tävlingar avblåsta

/

Många turer har varit kring Paralympic Winter World Cup under den senaste tiden och här kommer tyvärr ett negativt besked där det inte finns någon återvändo.

De alpina disciplinerna, slalom och storslalom, är inställda.

Annons

– Tyvärr, men vi hade inget val när vi inte fick några anmälningar, förklarar Elisabeth Byström, generalsekreterare för PWWC i Sollefteå.

Nu är det inte så att de aktiva alpinisterna bojkottar Sollefteå och de här vinterspelen på något sätt, utan förklaringen är helt enkelt den att VM avgörs samtidigt i Italien.

– Vi är inte jätteförvånade direkt utan hade på känn att det kunde sluta så här. Men vi ville ändå se om det fanns något intresse bland de som inte kvalificerat sig till VM, fortsätter Elisabeth Byström.

Men kan man inte se till att de här krockarna inte inträffar, PWWC är ju trots allt de största vinterspelen efter Paralympic som följer OS?

– Man kan tyckas att det borde gå att synka. Men det är många olika idrotter det handlar om och varje förbund har sin kalender. Fast visst vore det optimalt om vi kunde förhindra att det händer.

Dessbättre ska det här vara en engångsföreteelse, för efter vinterns tävlingar i Paralympic Winter World Cup räknar de med alpina inslag i programmet 2015 igen.

Mer läsning

Annons