Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskan nära

Örnsköldsvik. Trots att ÖSK gjorde processen kort med derbymotståndaren Teg i kvalet till allsvenskan var tränaren Lennart Hermansson inte nöjd.
– Jag tycker att vi spelar riktigt dåligt, sa han efter att hans lag vunnit med 6-1 (2-0, 4-1, 0-0) i Skyttishallen.

Annons

Det han inte var nöjd med var framför allt första perioden.
Jag tycker inte vi ska leda med 2-0 efter första. Vi kan tacka Ödling för det, sa Hermansson och syftade på att ÖSK-målvakten vid flera tillfällen fick göra mycket kvalificerade räddningar för att hålla nollan i perioden.
Umeålaget Teg vann skotten i perioden med 11-7 men det var ÖSK som gjorde målen.

BÄTTRE I ANDRA PERIODEN
Likt matchen mot Botkyrka i söndags blev det bättre ordning på ÖSK i andra perioden och den vann man klart, både skott- och målmässigt. Men tränare Hermansson var ändå bara en aning mer nöjd.
Vi var lite bättre i andra, sa han.
Då var antagligen publiken mer nöjd för det blev en riktigt rolig period sedd med ÖSK-ögon från läktarplats. Förutom målet var det farligaste som Teg åstadkom ett stolpskott som ett resultat av en riktig dubbelbjudning.
ÖSK låg på framåt men pucken slogs iväg mot den egna zonen. En ÖSK-back i mittzon skulle stoppa den med handen men missar. Pucken fortsatte ner till Ödling som stoppar den och ska slå bort den med klubban och missar. En Teg-spelare fick pucken serverad och ensam med Ödling skjuter han klockrent i närmaste stolpen.
ÖSK slarvade i egen zon
Ett par andra bjudningar från ÖSK i egen zon lyckades Teg inte heller utnyttja. Annars var det ÖSK:s period och de vann den rättvist med 4-1.
Redan vid periodvilan var slutresultatet fastställt. Och tredje spelades i princip bara av.
Vi skapade chanser men gjorde inga mål, sammanfattade Hermansson.
Det var mer en transportsträcka.
Även om Hermansson var missnöjd med det egna spelet så hade han att glädja sig åt. Själv framhöll han målvakten.
Ödling, första halvan av matchen var han strålande.
Andra som fick mycket beröm var tredjefemman: Backarna Tomas Grundström och David Marcusson bakom Markus Johansson, Mattias Lindgren och Jonas Norberg. De gjorde tre av målen Mattias Lindgren två och Marcus Johansson ett.
De var jätteduktiga idag spelade precis som de skulle göra. De var bra mot Botkyrka men var ännu bättre idag, berömde Hermansson.

PIGGA INHOPPARE
Han var även mycket nöjd med en trio som kom in i tredje: Johan Engvall, Peter Sundström och Patrik Häggström.
De gjorde jättebra ifrån sig.
Det är viktigt att de som för dagen är utanför bänken visar att de vill vara med när de kommer in, sa Hermansson och förklarade att det är de med bästa dagsformen som spelar.
Det är så jämnt i vårt lag.
ÖSK-tränaren gav godkänt till andrafemman, med veteranerna Jens Öhman och Henrik Gradin i spetsen, men Hermansson förväntar sig mer av sin förstauppställning.
De kan mycket bättre än vad de visade idag.

BRA FÖR MÅLSKILLNADEN
För ÖSK var gårdagens match ändå ett steg närmare allsvenskan. Man vann med 6-1 och bättrade på målskillnaden, vilket kan bli viktigt i kampen med Botkyrka om biljetten upp.
På lördag är det match mot Tierp och med mer att ta ut av laget ska det kunna bli andra skalpen på väg mot hemmatrippeln och en hägrande allsvensk plats.
Jag är nöjd med att vi vinner, sa Hermansson efter gårdagens match.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons