Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgatalang villtill Härnösands FF

/

15-årige Deldar Ibrahim, talangfull mittfältare och forward vill gå från Älgarna till Härnösands FF.

Annons

– Deldar och pappan har varit i kontakt med oss och sagt han vill spela för oss, killen drömmer om att bli proffs och han önskar träna så kvalificerat som möjligt, konstaterar Göran Dahlberg, sportchef i Härnösand.

Älgaspelaren har tränat med HFF i en och en halv vecka.

– Det har jag meddelat Skoglund, sedan får vi försöka hitta en lösning för talangens skull och för Härnösandsfotbollens skull, att ha kvar en spelare som inte vill vara kvar är väl inte bra. Jag förstår Älgarna som vill vinna "fyran", men för grabbens skull hoppas jag på någon form av uppgörelse.

Det kan vara att träna med Härnösands FF men spela med Älgarna, eller att Deldar skriver på för HFF och lånas ut till Älgarna om han inte tar en plats i division 2-klubben, allt enligt Dahlberg.

– Vi har inte skrivit på några papper och Deldar tränar tills vidare med oss.

– Han är vår spelare, konstaterar Peter Skoglund, sportchef i division 4-klubben.

Vad har skett tidigare?

– Göran Dahlberg har varit i kontakt med oss och sagt att de pratat med Deldar och hans pappa, Deldar ska ha uttryckt en önskan om att han vill spela med Härnösands FF. Mer än så kan jag inte säga.

Niclas Hälldahl, spelaransvarig i division 2-klubben, har tidigare velat ha över Älgatalangen på provträning, men det rann ut i sanden av olika anledningar.

Den senaste säsongen har Deldar Ibrahim spelat i division 4 och studerar för närvarande på fotbollsgymnasiet i Sundsvall.

Mer läsning

Annons