Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgarna cupfavorit

Annons
Älgarna cupfavorit

Julcupen har blivit härlig fotbollstradition i Härnösand.

- Spelarna tycker nog att det är kul med lite spelavbrott i träningen, säger Peter "Dudde" Skoglund hos IF Älgarna.Favoriter blir nog Älgarnas gamla division III-upplaga, där finns ett helt gäng aktiva spelare på en relativt hög nivå.

- Dom blir nog svårslagna men vi ska väl göra ett försök. Vårt A-lag är också starkt.

Hos den här upplagan finns en rad fina spelare som numera spelar på annan ort. Som Jan Edvinsson, i division II-laget Malmslätt, Andreas Fällström, Sirius i division II, Martin Söderström, i Gamla Uppsala i "trean". Christer Mähler och Niklas Westling, båda i Stockvik, Tobbe Åhlander, FV och Mattias Nilsing, Vindhemspojkarna.

- Vi i Älgarnas A-lag har ett ungt, kvickt och talangfullt lag. Älgarna vilade bara fem dagar efter serien innan träningen för kommande säsong drogs igång.

- Det var faktiskt killarna själva som bad om att få börja igen.

Ifjol vann Älgarna den här populära inomhuscupen.

- Det som säkrade segern var när vi spelade 2-2 mot IFK Härnösand/Moffe, så givetvis ska vi göra allt för att försvara titeln, konstaterar Skoglund och fortsätter:

- Ärligt sagt tror jag att vi blir favoriter, vi spelar bra inomhus nu.

Sex herrlag från Härnösand ställer upp, Älgarna har förutom A-laget också en juniorupplaga, och Älgarna division III, upplaga 1997 plus då Älgarna division II, årsmodell 1991.

De andra klubbarna är IFK Härnösand/Moffe och Älandsbro.

Nytt för i år är att damerna också är med. Dock bara med tre klubbar, Härnösands SK/Moffe som har två uppställningar och Bondsjöhöjden.

- Kul att tjejerna också är med, men också synd att det blir lite få lag. I det här fallet var vi lite sent ute.

Tomas Frånlund

Mer läsning

Annons