Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivitetsforum ska få barnen att spontanidrotta

Annons
Aktivitetsforum ska få barnen att spontanidrotta

Dåligt väder och konkurrens från andra lördagsevenemang gjorde att Barnaktivitetsforum upp Gerestaområdet inte blev lika välbesökt som arrangörerna hade hoppats.- Det här är ju helt nytt och folk är svårflörtade. Dessutom är det ju en stor fotbollscup i Älandsbro, samt vår egen cykelbytardag samtidigt, konstaterade Lasse Jonsson, från Moffe BK, en av ledarna för den här dagen.

Men Lasse var trots allt nöjd med dagen.

- Karin Karlsson från SISU höll ett oerhört bra föredrag kring ämnena Vårt närområde-framtiden, Drömbilden och barns rätt till lek och rörelse.

Att testa olika sporter i olika "Prova på idrotter", lockade en del.

Som Anna Tranberg, tio år, hon testade att prickskjuta med bandyklubba och även rullstolsslalom.

- Det där med bandyn var svår, då gillade jag rullstolssporten bättre. Men så gick det också bättre där, skrattade hon belåtet.

Patrik Kallin, före detta duktig simmare, med en femteplats som bäst vid handikapp-EM, hjälpte till när IF Rycket lät många unga känna sig för att så snabbt som möjligt åka slalom mellan konerna i rullstol. Allt under överinseende av Ronny Walter.

Och vi kan garantera att det inte är det lättaste om man samtidigt ska försöka åka fort...

På fotbollsplanens grus hittade vi Timrås elitseriespelare Henrik "Henke" Eriksson - som lirade fotboll (!) med ungarna.

- Jag har faktiskt lirat fotboll i Moffe BK, men vid 14-15 års ålder, valde jag bort den sporten för ishockeyn. Och så här efteråt kan man tycka att det var lite synd, även om jag redan då var lite bättre i ishockey, konstaterade Eriksson.

Men fotboll gillar han fortfarande, när det finns en boll i närheten har "Henke" svårt att låta bli den.

Och spontanidrott det gillar han.

- Visst, det fanns mycket av den varan när jag växte upp som liten grabb i trakterna av Brännaskolan. Vi spelade ofta landhockey ute på gatan, där var alla med. Inte för att jag har koll på hur det är numera, men enligt de som vet mer så har de spontana aktiviteterna minskat med åren och det är ju synd. Speciellt med tankep på att tiden för skolidrott minskat och att ungarna samtidigt är allt mer stillasittande.

Förutom redan nämna aktiviteter, bjöds besökarna på föreläsningar. Anna Lund från Mitthögskolan presenterade en förstudie om "Projekt Näridrott". De som ville kunde äta friluftlunch.

Och nästa gång hoppas Lasse Jonsson och kompani på bättre väder och mindre konkurrens...Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons