Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK-trio gjorde succé under Tommy Boustedts ledning

Annons
AIK-trio gjorde succé under Tommy Boustedts ledning

I söndagskväll tog Värmdö HC säsong slut.

Med ynka ett måls marginal missade man den givna platsen till division I Östra nästa säsong.

Nu stundar en oviss månad för härnösandsgrabbarna Fredrik Karlström, Mattias Åhlund och Henrik Nordlund, som tränas av elitserie- och landslagmeriterade Tommy Boustedt.När säsongen startade var målet för Värmdö HC att etablera sig i division II. En naturlig målsättning för en nykomling kan tyckas. Men när Sveriges ishockeyförbunds utvecklingschef Tommy Boustedt blev aktuell för tränarsysslan kändes ribban för lågt satt.

För Fredrik, Mattias, Henrik och laget blev detta början på en fantastisk säsong.

Mattias som spelar sitt andra år med Värmdö tycker lagets insats denna säsong är lite smått fantastisk.

- Man visste inte om det skulle bli himmel eller pannkaka när vi fick reda på att Tommy skulle träna laget. Han har ju ett krävande jobb som tar mycket tid, men han har bara missat ett fåtal träningar, så det verkligen varit lärorikt och otroligt skoj.

Och han får medhåll av Henrik:

- Det här är absolut en av dom roligaste säsonger jag upplevt. Vi har haft ett skönt gäng och en av Sveriges bästa tränare.

Efter 28 omgångar i grundserien slutade man på en andra plats bakom Uppsala. Laget gick därefter till ett förkval, där en plats i kvalserien till division I Östra stod på spel. Värmdö genomförde serien på bästa sätt och kvalserien var ett faktum.

- I förkvalet förlorade vi bara en match, synd att vi inte kunde ta första platsen i kvalserien, det var så otroligt nära.

- Nu får vi ju hoppas att vi går dit ändå, chansen finns ju fortfarande, men då måste alla resultat gå våran väg, fortsätter Henrik.

Det var i kvalseriens sista match som allting avgjordes. Värmdö spelade hemma mot Uppsala och ett oavgjort resultat hade givit dem seriesegern. Fredrik som är back i laget berättar att matcherna mot just Uppsala varit täta och tuffa genom hela säsongen.

- Den sista matchen var inget undantag. Det var små marginaler som avgjorde, men Uppsala är ett bra lag så det är bara att gratulera.

- Deras två första mål bjuder vi tyvärr på. Sen jobbar vi oss in i matchen, men efter våran kvittering gör de sitt tredje mål. På slutet spelar vi sex mot fyra, men pucken studsade inte våran väg, fortsätter han.

När vi frågar Fredrik hur han sett på säsongen som helhet så är det ett verkligt positivt svar vi får.

- Med Tommy i båset har man fått se ishockey ur en helt annan synvinkel. Ibland känns det som Tommy är mer laddad än oss spelare. Det är lite av en "VM-match-känsla" varje kväll vi spelar, förklarar han.

Och Henrik instämmer:

- Hans engagemang smittar av sig på hela laget och sen är han otroligt bra på att coacha laget rätt.

Att ha Tommy kvar nästa säsong är en bra marknadsföring för att få spelare att komma till klubben. Små stockholmlag har i allmänhet svårt att rekrytera spelare då de större klubbarna ofta tar de flesta och mest framstående. Henrik hoppas nu att klubben verkligen satsar inför nästa säsong och ser till att etablera sig i de högre seriesystemen.

- Det skulle vara otroligt kul att få spela med Värmdö i ettan nästa säsong, med några förstärkningar kan vi verkligen bli giftiga.

- Men jag måste erkänna att det skulle bli tungt att spela ytterligare ett år i tvåan, man är ju ingen ungdom längre och det skulle vara svårt att motivera sig då, fortsätter han.

Med största sannolikhet kommer nog Värmdö slutligen få den så hett eftertraktade division I-platsen. Mattias avslöjar att han har hört att det är cirka 90 procents chans att laget spelar där nästa säsong.

- Men man vet aldrig, mycket kan hända så vi kan tyvärr inte ta något för givet ännu.

Den 20:e april skall alla frågetecken ha rätats ut och vi på TÅ-sporten kan bara hoppas tillsammans med grabbarna att det har blivit till Värmdös fördel.

Fredrik Hagberg

Mer läsning

Annons