Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK Hockeys 86:or DM-vinnare - för 4:e året i rad

Annons
AIK Hockeys 86:or DM-vinnare - för 4:e året i rad

Modo Hockey har varit det ledande hockeylaget i distriktet i flera års tid nu. Men i en årskull har de ständigt fått stå i skuggan av AIK Hockey Härnösand.

Och i veckan blev det klart att AIK Hockeys -86:or återigen snuvat Modo på DM-guldet.

För fjärde året i rad för övrigt...- Fantastiskt kul. Nu får vi hoppas att vi har samma framgång i poolspelet till A-pojkSM som avgörs i slutet av februari, menar lagledaren Erling Pettersson.

Ett poolspel som möjligen kommer att avgöras i just Härnösand.

- Vi har i alla fall ansökt om det, tillstår Pettersson.

Anledningen till att AIK Hockey redan nu kan titulera sig distriktsmästare är att årets DM-slutspel genomförts som en dubbelserie. AIK Hockey inledde med att besegra Modo hemma med 5-4, och följde upp med en storseger borta mot Kramfors, 12-4.

Så när man nu i veckan även bortaslog värste konkurrenten Modo (med åtta TV-puckspelare mot AIK Hockey:s tre...) med 3-0 har man ju ointagliga sex poäng.

DM-segern ger AIK Hockey en av de tio platserna i poolspelet dit de fem distrikten i region Norr (Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Medelpad och Jämtland/H) skickar sina DM-finalister.

Med andra ord kommer kanske AIK Hockey och Modo stöta på varandra igen.

Självklart har AIK Hockey ett SM-slutspel inom räckhåll - det första sedan -79:orna i så fall...

Jens NäsmanModo-AIK Hockey 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Målen: 0-1 Fredrik Wiklander (Alexander Keranovic, Christoffer Molin), 0-2 Jesper Andersson (Mikael Alenius), 0-3 Sebastian Håkansson (Erik Dahlgren).

Skott: 25-41

Mer läsning

Annons