Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK Hockey vann - Ulvö förlorade igen

/
  • AIK Hockey Härnösands vann säsongens första derby i Härnösand. Samtidigt vann Nyland och LN 91 i förlängning över Ulvö Hockey respektive Övik J 20.

AIK Hockey Härnösand vann säsongens första stadsderby i Härnösand inför fin-fina publiksiffran med över 350 personer på åskådarplats i Högslättens ishall.

Samtidigt hade vi två matcher som gick till förlängning och där bonuspoängen gick till Nyland i Fjällräven Center och till LN 91 i ishallen i Nordmaling.

Annons

Det var mycket nerver med i bilden i Härnösandsderbyt där AIK Hockey hade en 4-2 ledning inför sista perioden. Men den kändes inte på något sätt säker eftersom "Teamet" skapade en hel del framåt också och satte hemmaförsvaret på svåra prov flera gånger om.

– Trots ledning med 4-2 hade vi inte alls den kontroll jag önskade över matchen. Vi var illa ute fler gånger och vid 3-2 hade de bra lägen att kvittera. Men i sista perioden tycker jag att vi tar tag i grejorna och tar ett riktigt initiativ i matchen och går ifrån till en fullt rättvis seger.

– Skönt att vinna igen efter förlusten mot Övik senast, sammanfattade Mattias Johansson i AIK Hockey Härnösand efteråt.

Jesper Persson i målet samt Henrik Eriksson och Anton Wiklund var hemmalagets bästa kort i matchen.

Ulvö Hockey såg ut att gå emot en säker seger i hemmamötet med Nyland. Hemmalaget hade full kontroll efter de två första perioderna i Fjällräven Center och en ledning med 5-3.

– Så långt kändes det som vi hade bra koll på läget. När vi sedan skjuter 23 skott i sista ska vi vinna matchen, men deras målvakt Robin Byström var riktigt bra samtidigt som vi var ineffektiva, sa Fredrik Ödling i Ulvö Hockey.

Nyland var vassa i sina kontringar och utjämnade till 5-5 innan sista periodens slut, och i sudden avgjorde gästerna och fick därmed med sig bonuspoängen.

I Nordmaling gick Övik i kapp i sista perioden och hade flera chanser att avgöra mot LN 91 i slutet.

– Bland annat hade vi bra tryck mot dem i powerplay i slutet, men vi var alldeles för ineffektiva under hela matchen och därför förlorade vi, sa Emil Fridh i Övik efteråt.

Division 2

AIK Hockey Härnösand– Team Härnösand 6-2 (2-0, 2-2, 2-0)

A: Christoffer Johansson (två) Tomas Öberg, Henrik Eriksson, Niklas Lindeborg, och Jesper Lidén.

T: Fredrik Petterson och Fredrik Reher.

Ulvö Hockey–Nyland 5-6 efter sudden (3-2, 2-1, 0-2, 0-1)

U:Emil Eriksson, Kristoffer Lindmark, Johan Dahlberg, Håkan Berglund och Jonas Norberg.

N: Peter Lundgren 2, Jakob Svedin, Jesper Almerud, Jonatan Magnusson, Kim Näslund

LN 91 - Övik J 20 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0)

L: Robert Johansson (två) , Magnus Emanuelsson och Anton Skillerstedt,

Ö: Alexander Olsson, Matrtias Jonsson och Hugo Sjöberg

Mer läsning

Annons