Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK Hockey klara för Alltvåan

Saken är klar!
AIK Hockey Härnösand säkrade en plats i Alltvåan efter fredagens viktiga 6-1 seger mot Kramfors.

Annons

Eftersom huvudkonkurrenterna om den tredje och sista platsen till Alltvåan LN 91 överraskande föll hemma mot Nyland är AIK redan klara och den avslutande "hängmatchen" mot Höga Kusten/Lugnvik saknar därmed betydelse.

– Vi måste skicka ett tack till Nyland, men samtidigt gjorde vi själva vad som krävdes, det här var vår klart bästa match för hela säsongen, betygsatte en mycket nöjd AIK-tränare Mathias Johansson efter storsegern.

– Målet har ju hela tiden varit spel i Alltvåan och nu när det är klart känns det som en stor sten har släppt från axlarna, fortsatte Johansson.

"Måstematchen" mot Kramfors blev aldrig den jämna och täta kamp som de här derbyfighterna normalt brukar bjuda på. Ett taggat AIK Hockey tog hand om kommandot direkt och dominerade matchen från början till slut.

– Ja, vi kom ut som ett helt nytt lag och jag tycker faktiskt att det stundtals var klasskillnad mellan lagen.

– Hela kollektivet måste hyllas efter en sån här match och nu ska det bli roligt att gå in i Alltvåan, jag tror vi har kapacitet att kriga i toppen även där, avslutade Mathias Johansson.

Seriesegrare i grundserien av hockeytvåan blev Husum som avslutade med en säker 6-2 seger mot Team Härnösand i sista omgången. Klara för spel i Alltvåan är därmed Husum, AIK Hockey och Kramfors.

Division 2 Norra C

AIK Hockey-Kramfors 6-1 (1-0, 2-0, 3-1)

A: Jesper Lidén 2, David Göthlin 2, Andreas Åström, Tomas Öberg

Höga Kusten/Lugnvik-Ulvö Hockey 2-14 (1-4, 1-8, 0-2)

H/L: Christian Lundin, Rickard Westerlund. U: Anton Nyberg 4, Andreas Byström 4, Jörgen Nässén 2, Christoffer Lindmark 2, Ove Söderberg, Lars Johansson

Husum-Team Härnösand 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)

H: Andreas Jonsson 2, Fredrik Hörnblad 2, Jacob Ivarsson, Viktor Andersson. T: Fredrik Pettersson, Mattias Jacobsson

LN 91-Nyland 3-4 (2-2, 1-0, 0-2)

N: Jonathan Magnusson, Jacob Svedin, Fredrik Ölmerud, Viktor Ledin

Mer läsning

Annons