Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK Hockey Härnösand förstärker

På söndag inleder AIK Hockey Härnösand Division 2-spelet med hemmamatch mot LN91. Tidigare i veckan fick man klart med fyra division 1-meriterade nyförvärv.

Annons

Förra säsongen kom AIK Hockey Härnösand knappt till spel i seniorsammanhang överhuvudtaget. Ett antal spelare tog tag i saken på egen hand när klubbens egna organisation inte orkade dra runt ett A-lag.

Nu är tongångarna annorlunda.

– Vi har fördubblat träningsmängden från ifjol och vi har även fått in fyra nyförvärv med meriter från division 1 – ja, till och med Allsvenskan, säger tränaren Marcus Berglund.

Den med allsvenska meriter är Kumlasonen David Göthlin som gjorde några matcher med Bofors/Karlskoga för någon säsong sedan.

– David pluggar på Sandö och tänkte först spela med Sollefteå, men det tog för mycket tid att resa runt i Norrland tyckte han. Det tackar vi för, skrattar Berglund.

Ny är även Linus Svan som bor i Timrå, men pluggar i Sundsvall.

Berglund och bröderna Johansson (Markus och Mattias står enbart i båset den här säsongen) kan nu även räkna in ett annat brödrapar Johansson.

Tvillingarna Christoffer och Alexander, med förflutet i klubben förut, har ritat på för AIK Hockey igen. Två killar som hittar varandra därute och som brukar vara giftiga i powerplay.

Varning utfärdas.

Mer läsning

Annons