Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund nia i lång-SM

/
  • Ludvig Åhlund, OK Nolaskogsarna, sprang in som nia i SM på långdistans i orientering.

Fokusera allt på tekniken och låt benen följa med. Så lät taktiken innan start. Ludvig Åhlund lyckades perfekt och sprang in som nia i den tuffa SM-långdistansen.

Annons

– Jag fick ett bra flyt i början och höll det hela vägen. Gjorde nästan inga misstag, så jag är grymt nöjd, säger Åhlund direkt efter målgång.

Guldet i H20-klassen vanns av Niklas Aldén från Uppsala.

Den svåra Göteborgsterrängen utmanade löparna. Branta höjder, blöta myrar och delvis tät skog behövde forceras med en plan – att rusa och hoppas på det bästa var ingen vinnande taktik. Banan hade en långsträcka på över tre kilometer.

– Jag sprang en svag högerbåge och hittade bra stråk hela vägen. Där trodde banläggaren på ett annat vägval, men mitt funkade, säger Ludvig.

I damernas seniorklass D21 blev det sekundstrid. Storfavoriten Tove Alexandersson gjorde misstag inledningsvis och Lena Eliasson hade ett litet övertag. Men Tove kämpade sig tillbaka, och med bara tre minuter kvar att springa på den 9,4 kilometer långa banan gick hon upp i ledningen. Hon vann till slut guldet med 26 sekunders marginal.

I H21 blev det en desto säkrare seger. Filip Dahlgren, som tidigare aldrig varit på pallen i ett SM, krossade nu alla förhandsfavoriter och vann med nästan tre minuter före tvåan.

– Det är en mentalt påfrestande terräng och man får verkligen kämpa hela tiden. Jag är glad att jag orkade hålla ihop loppet på ett så bra sätt, säger Dahlgren.

Hugo Eriksson från OK Nolaskogsarna sprang in som 29:a i USM-långdistansen i Skåne.

Hugo, som inledde helgen med en imponerande sjätteplats i sprinten, fick inte orienteringen att stämma.

– Jag missade både ettan och tvåan. Det var svår orientering, framför allt på de hyggen som fanns, och i den tätare skogen, säger Hugo.

USM avslutades med en distriktsstafett. Ångermanland, med Hugo Eriksson, Emma Häggström, Alexander Hörnqvist och Johanna Häggström, slutade 71:a.

Mer läsning

Annons