Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund förstärker i Timrå

Annons
Åhlund förstärker i Timrå

I går skrev Timrå kontrakt med forwarden Håkan Åhlund för resten av säsongen.

- Laget behöver rutin, dessutom kan han användas både som center, ytterforward och back, säger sportchefen Kent Norberg.

34 år gammal kommer den förre Malmö-spelaren närmast från tyska Oberhausen i högsta ligan.

- Dom var väldigt nöjda med honom och hade skrivit ett tvåårskontrakt, men så kom en ny sportchef i klubben som ville ha fler kanadensare. Så Håkan fick gå, vilket han tvistat om en under tid.

Varför just Åhlund?

- Vi hade främst tre namn som var mest aktuella för oss och Timrå måste få in lite äldre spelare i laget eftersom backen Marcus Karlsson är borta hela säsongen och Juha Hautamaa förmodligen fram till jul.

Håkan Åhlund är ingen målskytt, men väl en defensiv och rutinerad spelare.

- Till sist kändes det rätt, personligen har jag tidigare tyckt att Håkan varit lite loj emellanåt under tidigare år. Men nu vill han tydligen visa att han fortfarande duger i elitserien.

Håkan Åhlund är vänsterskytt, väger 95 kilo och är 183 centimeter lång. Efter sju år med Malmö IF där han blev dubbel svensk mästare, styrde han kosan till Finland och FM-ligan där väntade spel i JYP Jyväskylä och sedermera även i Ilves under säsongen 1997-98.

- Vi försöker göra allt för att förstärka laget så gott det går.

Sedan har karriären för Åhlund varit i Tyskland via tre säsonger i Augsburger Panthers och ECR Revier Löwen eller Oberhausen som laget också heter.

Ytterligare bredd och främst rutin hoppas Timrå, som står inför tre "sexpoängsmatcher". I kväll Malmö hemma, därefter AIK borta och Linköping hemma.

- Vi kommer att gå tillbaka till det mer aggressiva spel som bar frukt förra säsongen. Det gjorde vi redan i tisdags uppe i Luleå, så ska laget också fortsätta att spela, lovar sportchefen Kent "Nubben" Norberg.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons