Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ådalsloppet blev en folkfest

Annons
Ådalsloppet blev en folkfest

Kramfors

Med närmare 200 motionärer i skidspåret, solsken och plusgrader blev Ådalsloppet på skidor i Kramfors den folkfest arrangörerna hade hoppats.

- Startfältet är större än förra året och deltagarna verkar vara nöjda med arrangemanget. Det känns verkligen bra, sa Inger Andersson som tagit emot alla anmälningar inför loppet.

Ådalsloppet var lite kortare i år genom att startplatsen i det långa loppet flyttats från Storvattnet till Näsvattnet.

- Anledningen var det det låg så mycket vatten ute på Storvattnet och inte blev det mindre av att vi haft plusgrader på sistone. Men nya startplatsen i Näsvattnet är fin och det blev ju ändå 14 kilometer från start till mål.

I lilla Ådalsloppet som lockade drygt 60 deltagare, många barn för övrigt, startade de som vanligt vid Latbergshallen och åkte sedan tre kilometer ned till målområdet vid Ådalsskolan.

- Alla får varsin medalj och dessutom lottar vi ut en hel del andra priser också, berättade Inger Andersson vidare.

En av de som fick hänga en tjusig medalj runt halsen var blott fem-åriga Linn Danielsson från Ramvik. Hon var visserligen sist i mål av de allra yngsta, men de hade liksom ingen betydelse. Hennes insats var värd lika mycket som någon annans.

- Lite jobbigt var det i uppförsbackarna, men annars gick det bra och jag kommer att åka här nästa år också, sa Linn som har skidmeriter från Bondsjöhöjdens ungdomstävling och SUIF-skidan.

Graninges Sören Pettersson åkte Ådalsloppet för andra året i följd. Ifjol var han slagen av Österforses Daniel Sjödin, men nu var Sören snabbast av herrarna in över mållinjen.

- Det här var riktigt kul. En förhållandevis lätt bana, men det sög ganska bra under skidorna på grund av den milda väderleken. Gissar att det är många som vallat bort sig, sa Sören efter målgången.

Ledning från start till mål?

- Nej, Jörgen var uppe i ledningen efter ungefär halva loppet. Men när det blev utförskörning gick jag om honom och sedan kände jag mig aldrig riktig hotad.

ï Om Ådalsloppet som tävling?

- Mycket trevligt. Skulle önska att det fanns motionsbetonade lopp som detta eftersom det ger alla möjligheten att vara med.

Först över mållinjen bland damerna var inte helt oväntat Sofia Dahlberg som gjorde sin andra start i Ådalsloppet.

- Tror att jag vann här förra gången också, konstaterade hon belåtet i målområdet.

ï Nöjd med din insats?

- Det måste jag vara. Men det var tuffare än man tror. Det sög ordentligt under skidorna och man fick jobba hårt även i utförslöporna.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons