Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aarseth ny tränare i Sollefteå GIF

Sollefteå GIF satte punkt för en ganska omtumlande säsong i division 3 för knappt två veckor sedan.

Men arbetet med förberedelser inför säsongen 2014 är redan i gång och redan nu kan föreningen presentera Richard Aarseth som ny A-lags tränare.

Annons

– Klubben har lovat en rejäl satsning för att bli ett topplag i serien nästa säsong. Med det löftet ser jag det här som en spännande utmaning, säger Rickard Aarseth som började sin tränarkarriär i IFK Uppsala 2005, och har därefter bland annat tränat Remsle FF och Själevads damlag.

Richard Aarseth ersätter Roger Dannberg i Sollefteå som i sin tur tog över laget efter Conny Uppling tidigt på höstsäsongen. I det skedet var Sollefteå en klar avstigningskandidat, men de reste sig på nio och faktiskt säkrade kontraktet i hyfsat god tid före seriens slut.

– Men nu siktar vi uppåt och föreningen har tagit ett gemensamt mål inför nästa säsong och det är att vi ska vara bland topp-tre i serien, säger sportchefen Anders Qvist och fortsätter:

– Vi ska göra en satsning med en grundstomme av spelare från klubben och närområdet, och därutöver kryddar vi med bra svenska eller utländska spelare.

Sollefteå valde att gå in i säsongen 2013 med en spelartrupp som i stora drag var hemvävd och i princip bara bestod av unga spelare. Under resans gång blev det tydligt att det inte räckte och därför tog man in flera nya spelare under säsongen vilket till slut blev räddningen för dem.

– Behövs det måste vi ta hjälp utifrån. Det är bara att titta på säsongen som gick, laget var för dåligt från början och det behövdes livlinor för att klara upp situationen.

– Nu har Anders (läs Qvist) lovat att göra sitt yttersta för att vi ska få ett slagkraftigt lag och det var det jag utgick ifrån när jag efter lite funderingar tackade ja till det här tränarjobbet, berättar Aarseth.

Sollefteå kommer att samla och prata med spelare inom ett par veckor och sedan börjar träningen på allvar, den med siktet mot toppen av division 3, någon gång i början av nästa år.

Mer läsning

Annons